Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 4142 kertaa
 
27.05.2017
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTISitruunakakku


Isännälle synttärikakku….

Sitruunakakun pohja
14 kpl Marie-keksejä
70 g valkosuklaata

Täyte
200 g sitruunarahkaa
2,5 dl kermaa (vaahdota)
3-4 rkl sitruunatahnaa (Lemon curd)
0,5 dl sokeria
loraus vaniljasokeria
liraus vaniljauutetta
2 kpl liivatteita
0,5 dl sitruunavichyä

Pohjassa murskasin keksit ensin, sulatin suklaan ja sekoitin aineet keskenään ja taputtelin sen varovasti voidellun, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. (Vuoka noin 16 cm ja vähän normaalia korkeampi)  Päälle täyte, jossa sekoitin vain kaikki aineet keskenään. (Liivatteet liotin ihan ekaksi kylmässä vedessä ja sitten sulatin ne kuumaan vichyyn.)
Teen näitä täytteitä aina vähän mututuntumalla ja lisäilen sokeria mikäli tarvetta. Kun täyte on omasta mielestä hyvää ja maukasta,  niin lisään liivatenesteen joukkoon..
Kakun koristelin marengilla, suklaalla ja mansikoilla.

Ganache:
70 g tummaa suklaata
50 g maitossuklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita

Lämmitetään kerma kattilassa höyryäväksi. Kattila pois levyltä, lisätään kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoitellaan kunnes suklaa on sulanut. Lopuksi voinokare ja sekoitellaan varovasti kunnes se on sulanut.

Marengit:
2 valkuaista
1 1/4 sokeria

Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisätään sitten sokeri hiljalleen erissä ja lopuksi vatkataan kovemmalla teholla niin kauan että tulee kiiltävää ja sopivan notkeaa marenkia pursotuspussia varten. Laitoin keltaisella elintarvikevärillä pursotuspussiin sudilla muutaman raidan että saa vähän väriä.
Uunissa 100 astetta ja noin 90 min.

Suklaakuvio
valkosuklaata
suklaasiirtokuva

Sulatin pikkasen valkosuklaata (muutama vihreä suklaanappi oli myös mukana), kaadoin sen suklaasiirtokuvan päälle ja laitoin jääkaappiin hyytymään. Sitten ”levy” palasiksi ja kakun päälle koristeeksi.