5.9.2016
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl raastettua parmesanjuustoa (ei pakollinen)
125 g margariinia
1 kananmuna
Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää loput aineet.
Täyte:
n. 300 – 400 g jauhelihaa (mausta lempimausteillasi reilusti)
sieniä (kanttarelleja, tatteja) kourallinen
pari sipulia
1 tomaatti pilputtuna
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl raastettua juustoa (oman maun mukaan)
Paistoin jauhettua hirvenlihaa, sienet ja sipulit samalla pannulla ja maustoin valkosipulilla, yrttimausteella, pippurilla ja suolalla.
Pohjan taputin voideltuun 24 cm vuokaan ja laitoin jauhelihaseoksen siihen. Päälle kaadetaan munamaito, johon sekoitettu juustoraaste, paprikamaustetta, suolaa ja pippuria.
Päälle ripottelin lopuksi pikkasen parmesanjuustoa….
Annoin piirakan olla uunissa 220 asteessa noin 35 min.
Sienisalaatti:
0,5 l suolasieniä pilkottuna
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 sipulia pilkottuna
1 omena pilkottuna
suolaa, pippurisekoitusta, valkosipulirouhetta
pikkasen sitruunan mehua
Sekoitetaan kaikki aineet keskenään, tarkistetaan suola ja laitetaan makustumaan jääkaappiin.
Sienisalaatti sopii vaikka leivän päälle ja ruoan lisukkeeksi……
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Näyttää hyvältä 🙂 pitääkin tuota sienisalaattia testata seuraavan kerran kun saan äidiltä suolasieniä.