24.1.2014
Aineet:
Pohja:
90 g hapankorppuja
50 g margariinia
2 rkl maitoa kostutukseen
Täyte:
2 kpl liivatetta
160 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
2 dl ruokakermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
40 g mätiä
1 sitruunan mehu
ruohosipulia maun mukaan
Koristelu:
kurkkua
tuorejuustoa
savulohta
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 15 cm) pohja levinpaperilla ja sivele reunoille öljyä. Hienonna hapankorput. Itse käytin morttelia. Sulata margariini kattilassa ja lisää
hapankorppumurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Kostuta maidolla.
Sekoita kaikki tarvittavat aineet keskenään paitsi liivatteet.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti (2-3) ja sitten irrota vuokasta ja laita päälle lohiviipaleet. Sen jälkeen koristele kurkulla, (ruohosipuli)tuorejuustolla….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos! Ja kyllä se hävisi nopsaan parempiin suihin 🙂