11.10.2019
Taikina:
1 g sahramia
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiinimehua
50 g appelsiinikrokantteja
25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
125 g voita (huoneen lämmin)
ripaus suolaa
jauhoja noin 9 dl
Sekoitin sahramin, vaniljasokerin ja appelsiinimehun ensin keskenään. Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä ehtoona valmiiksi maustumaan. Murustin hiivan taikinakulhoon, lisäsin 1 dl kylmää maitoa ja sulatin hiivan siihen. Lämmitin maidon ( 2 dl) kädenlämpöiseksi, lisäsin sahramiseoksen siihen. Sitten lisäsin sen muun maidon joukkoon. Lopuksi muut aineet, viimeisenä jauhot. (jauhoja sen verran että taikina irtoaa kivasti kipon reunoilta)
Sai nousta rauhassa tunnin verran.
Sitten pyörittelin taikinan pieniksi pulliksi, voitelin kananmunalla, painoin pari kolme kuivattua karpaloa pullien päälle sekä lopuksi raesokeria päälle. Annoin nousta sen aikaa kun uuni lämpesi 215 asteeseen ja annoin paistua uunissa sen aikaa, että ovat kauniin värisiä…….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tuon etummaisen pullan söisin ihan muhkeiden rusinoiden ja makoisilta näyttävien sokerirakeiden houkuttelemana. Edes välittämättä, mitä pulla muuten sisältää. Sahrami tekee pullasta niin ihanan värisen. Keltaista pullaa ei voi vastustaa, jos se onnekkaasti osuu otettavaksi. Siis kaikki tuossa on enemmän kuin kohdallaan. Täydellinen yksilö sisältä ja päältä, kuten kaikki muutkin sen vieressä.
Herkkua joka suupala! 🙂