Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit Nähty 289 kertaa
 
11.10.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISahramipulla


Pojalta sain tuliaisiksi sahramia, niin kokeilin ekaa kertaa tehä sahramipullia. Ei vaan ole ennen tullut sahramia "eteen"  :D

Taikina:

1 g sahramia
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiinimehua
50 g appelsiinikrokantteja
25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
125 g voita (huoneen lämmin)
ripaus suolaa
jauhoja noin 9 dl

Sekoitin sahramin, vaniljasokerin ja appelsiinimehun ensin keskenään. Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä ehtoona valmiiksi maustumaan. Murustin hiivan taikinakulhoon, lisäsin 1 dl kylmää maitoa ja sulatin hiivan siihen. Lämmitin maidon ( 2 dl) kädenlämpöiseksi, lisäsin sahramiseoksen siihen. Sitten lisäsin sen muun maidon joukkoon. Lopuksi muut aineet, viimeisenä jauhot. (jauhoja sen verran että taikina irtoaa kivasti kipon reunoilta)
Sai nousta rauhassa tunnin verran.

Sitten pyörittelin taikinan pieniksi pulliksi, voitelin kananmunalla, painoin pari kolme kuivattua karpaloa pullien päälle sekä lopuksi raesokeria  päälle. Annoin nousta sen aikaa kun uuni lämpesi 215 asteeseen ja annoin paistua uunissa sen aikaa, että ovat kauniin värisiä…….