Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Kahvikakut,  Leivokset,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa Nähty 4714 kertaa
 
12.01.2017
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIRunebergin tortut


Tuunatut Runebergit

Runebergin tortut:
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 dl voisulaa
2 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja

Vatkataan  muna ja sokeri vaahdoksi, lisätään kerma ja jäähtynyt voisula. Lisätään loput aineet jotka sekoitettu huolellisesti keskenään.
Paistetaan uunissa noin 10 min 200 asteessa…

Kostutus:
2 dl vettä
2 rkl sokeria
5 rkl Amaretto-likööriä

Ensin kiehautetaan sokeri ja vesi. Sammutetaan levy ja lisätään likööri.
Kun neste jäähtynyt voi jäähtyneet tortut dipata päällipuoli alaspäin sinne viideksi sekunniksi.

Minulla on silikoninen shottilasi-silikonivuoka, johon saa tehtyä neljä leivosta. Täytin ne ensin taikinalla hyvin. Loput taikinasta laitoin muffinssivuokaan, josta sain 9 kpl pikkasia torttuja. Laitoin paperiset vuoat muffinssikoloon ja noin parisen isoa teelusikallista taikinaa jokaiseen koloon. Kun tortut olivat tulleet uunista kostutin ne. Päälle hillo ja tomusokeririnkula.

Osan taikinaa laitoin siis silikonivuokaan ja paistoin niitä uunissa noin 18 min.
Ei tullut ihan tasasia kun en huomannut pursottaa taikinaa koloihin pursottimen avulla, vaan laitoin lusikan ja veitsen avulla sen. Kopautin lopuksi koko vuoan pöytää vasten mutta ei ihan kaikissa valunut taikina pohjaan asti. Mutta menee se nyt näinkin. Kun olivat olleet uunissa, jäähdytin rauhassa ja irrotin sitten leivokset muotista. Sisälle ”kuppiin” laitoin seoksen :

1 dl kermaa vaahdotettuna
100 g vaniljarahkaa
hippasen sokeria
maun mukaan amarettolikööriä
1 liivatelehti sulatettuna kuumaan vesitippaan

Lopuksi laitoin leivokset hyytymään jääkaappiin  (tasoitin reunoja kun olivat lopuksi hyvin hyytyneet) ja tarjolle seuraavana päivänä hillonokareen ja tomusokeririnkulan kanssa

DSC_0865 DSC_0834

Capture