Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Runebergin tortut

Leipomo: Irzu
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_DSC_0845_600x600.jpg

Runebergin tortut:
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 dl voisulaa
2 dl korppujauhoja
1 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja

Vatkataan  muna ja sokeri vaahdoksi, lisätään kerma ja jäähtynyt voisula. Lisätään loput aineet jotka sekoitettu huolellisesti keskenään.
Paistetaan uunissa noin 10 min 200 asteessa…

Kostutus:
2 dl vettä
2 rkl sokeria
5 rkl Amaretto-likööriä

Ensin kiehautetaan sokeri ja vesi. Sammutetaan levy ja lisätään likööri.
Kun neste jäähtynyt voi jäähtyneet tortut dipata päällipuoli alaspäin sinne viideksi sekunniksi.

Minulla on silikoninen shottilasi-silikonivuoka, johon saa tehtyä neljä leivosta. Täytin ne ensin taikinalla hyvin. Loput taikinasta laitoin muffinssivuokaan, josta sain 9 kpl pikkasia torttuja. Laitoin paperiset vuoat muffinssikoloon ja noin parisen isoa teelusikallista taikinaa jokaiseen koloon. Kun tortut olivat tulleet uunista kostutin ne. Päälle hillo ja tomusokeririnkula.

Osan taikinaa laitoin siis silikonivuokaan ja paistoin niitä uunissa noin 18 min.
Ei tullut ihan tasasia kun en huomannut pursottaa taikinaa koloihin pursottimen avulla, vaan laitoin lusikan ja veitsen avulla sen. Kopautin lopuksi koko vuoan pöytää vasten mutta ei ihan kaikissa valunut taikina pohjaan asti. Mutta menee se nyt näinkin. Kun olivat olleet uunissa, jäähdytin rauhassa ja irrotin sitten leivokset muotista. Sisälle ”kuppiin” laitoin seoksen :

1 dl kermaa vaahdotettuna
100 g vaniljarahkaa
hippasen sokeria
maun mukaan amarettolikööriä
1 liivatelehti sulatettuna kuumaan vesitippaan

Lopuksi laitoin leivokset hyytymään jääkaappiin  (tasoitin reunoja kun olivat lopuksi hyvin hyytyneet) ja tarjolle seuraavana päivänä hillonokareen ja tomusokeririnkulan kanssa

DSC_0865 DSC_0834

Capture

Kategoriat:

KahvikakutLeivoksetMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaa
- Helppo 5

Kommentit (5)

Aamuriemu15.1.2017 02:28

Tämmönen Runeberg maistuisi mullekin! Kiva idea!!

Irzu13.1.2017 11:43

Ystävä lähetti kuvan jossa oli nähnyt tämän tyyppisiä leivoksia, niin piti tietenkin heti itse kokeilla 🙂 Maistui! (Kostutin vielä näitä täytteellisiä leivoksia pohjasta, kun kostuketta jäi…)

Kinuskikissa13.1.2017 11:34

Aivan mahtava idea! Näitä aion kokeilla ensi viikolla. 🙂

Irzu12.1.2017 19:46

On kosteita kun kosteuttaa kunnolla, muuten ovat kuivia….. 🙂 Täytteellisiä kostutin pohjasta hieman, mutta täyte auttaa mehevyyteen pikkasen kyllä 🙂

Nallakarhu12.1.2017 18:55

Ihana idea tuo täyte 🙂 olen viimeksi ammattikoulussa tehnyt näitä itse. Joskus kaupasta ostetut runebergit ovat kuivahkoja. Ovatko nämä sellaisia meheviä / kosteita? Hyvälle ainakin näyttävät. 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa