3.2.2018
Ohje:
0,5 dl fariinisokeria
0,7 dl kidesokeria
100 g voita
1 kananmuna
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 dl jauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kermaa
1 tl amarettolikööriä
Vaahdotin voin sokereiden kanssa, lisäsin munan ja vatkasin vähän aikaa. Sekoitin kaikki kuivat aineet keskenään ja lisäsin taikinaan. Lopuksi kerma ja likööri.
Laitoin taikinan pursotuspussiin ja pursotin sen donitsipellin koloihin. Tästä satsista tulee 12 kpl Runebergin rinkuloita.
Uunissa 200 astetta ja kymmenisen minuuttia riittää.
Koristelin tomusokerilla ja vadelmahillolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
…ja aivan supermehevän näköiset Runebergin päivän leivonnaiset sitten pyöräytitkin. 👍😊 Mahtavatkin maistua ihan extrahyvältä noin pitkän makeattoman jakson jälkeen. Hyvä saavutus tuo taukokin kyllä!