Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Red velvet-juustokakku

7.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_WP_20151106_06_43_59_Pro_600x600.jpg

Red Velvet-juustokakku
Kakkupohjat:
3,5 dl jauhoja
1 tl soodaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
2 dl sokeria
2,5 dl maitoa
1 rkl etikkasäilykepunajuurilientä
1 tl valkoviinietikkaa
2 munaa
2 dl rypsiöljyä
1 rkl punaista pastaväriä

Sekoitetaan ensin kuivat aineet keskenään ja sitten listalla olevat muut aineet hyvin keskenään. Yhdistetään lopuksi kaikki ja tarkistetaan väri. Laitetaan taikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija 20. Uunissa 175 ja aikaa menee noin 30-40. Seuraavaksi tehdään:

Juustokakkutäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa (tai appelsiini)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
0,5 dl sokeria
loraus lime-/sitruunanmehua

Sekoitetaan tuorejuustot keskenään, vatkataan munat joukkoon yksitellen, lisää lopuksi sokeri ja limemehu. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan  (halk. 20) ja laita 160 asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa. Jäähtymisen jälkeen voi kakun laittaa vaikka tunniksi pakkaseen, jotta on helpompi nostaa se kakkupohjien väliin…

Lopuksi kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
2 dl tomusokeria

Vatkataan tomusokeri ja tuorejuusto keskenään. Sitten vatkataan kerma vaahdoksi. Yhdistetään ja levitetään kakun ympärille.

Kakkua kootessa:
Laita tarjoiluvadille ensimmäinen kakkupohja, kostuta maidolla, lisää tuorejuustokerros ja lisää toinen kakkupohja siihen päälle. Kostuta maidolla.  Tasoita reunat. Lopuksi kuorruta kakku. Koristele vaikka murujäämillä mitä kakkupohjista jää………….

Kategoriat

KahvikakutMuut juhlapöydän kakutTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (3)

Kinuskiemo
8.11.2015 14:35

Wau, upea taidonnäyte! 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
7.11.2015 13:59

oi kiitos! 🙂

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
7.11.2015 13:48

Todella tyylikäs kakku ja niin siististi tehty vieläpä! Olen useasti ihastellut leipomuksiasi, ne ovat aina niin hienoja ja tarkasti toteutettuja 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa