7.11.2015
Red Velvet-juustokakku
Kakkupohjat:
3,5 dl jauhoja
1 tl soodaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
2 dl sokeria
2,5 dl maitoa
1 rkl etikkasäilykepunajuurilientä
1 tl valkoviinietikkaa
2 munaa
2 dl rypsiöljyä
1 rkl punaista pastaväriä
Sekoitetaan ensin kuivat aineet keskenään ja sitten listalla olevat muut aineet hyvin keskenään. Yhdistetään lopuksi kaikki ja tarkistetaan väri. Laitetaan taikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija 20. Uunissa 175 ja aikaa menee noin 30-40. Seuraavaksi tehdään:
Juustokakkutäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa (tai appelsiini)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
0,5 dl sokeria
loraus lime-/sitruunanmehua
Sekoitetaan tuorejuustot keskenään, vatkataan munat joukkoon yksitellen, lisää lopuksi sokeri ja limemehu. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 20) ja laita 160 asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa. Jäähtymisen jälkeen voi kakun laittaa vaikka tunniksi pakkaseen, jotta on helpompi nostaa se kakkupohjien väliin…
Lopuksi kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
2 dl tomusokeria
Vatkataan tomusokeri ja tuorejuusto keskenään. Sitten vatkataan kerma vaahdoksi. Yhdistetään ja levitetään kakun ympärille.
Kakkua kootessa:
Laita tarjoiluvadille ensimmäinen kakkupohja, kostuta maidolla, lisää tuorejuustokerros ja lisää toinen kakkupohja siihen päälle. Kostuta maidolla. Tasoita reunat. Lopuksi kuorruta kakku. Koristele vaikka murujäämillä mitä kakkupohjista jää………….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Wau, upea taidonnäyte! 🙂