27.9.2016
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
8,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Vaniljakreemi:
1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä
(tähän pitkoon meni pari desiä valmista kreemiä)
Hillo:
1 dl omenapuolukkahilloa
0,5 rkl perunajauhoja
(jauho lisätään hillon joukkoon siksi että kestää uunin)
Tein taikinan, annoin nousta tuplaksi ja sitten kaulein siitä suorakulmaisen palan. Kun en tietenkään ihan mallinmukaista saanut kerralla, leikkasin veitsellä taikinan paremman malliseksi. Paloista mitä jäi, tein kaksi voisilmäpullaa….
Alempana kuvasarja mikä kertoo missä järjestyksessä tein mitäkin. Kun olin kaulinut taikinan siis suorakaiteen muotoiseksi, tein viillot taikinahyrrällä molempiin reunoihin. Keskelle jäi tilaa vaniljakreemille ja omemapuolukkahillolle. Sitten vaan vuorotellen käänsin suikaleet taikinan keskelle ja nostin varovasti leivinpaperin päälle vielä nousemaan vähäksi aikaa. Pitkon voitelin vielä kananmunalla ja laitoin päälle raesokeria. Sitten uuniin 180 ja noin 20 min.
(Leikkasin pitkon kahteen osaan ennen pellille laittoa. Tosin aikas hankala vaihe nostaa pitkot pellille niin että pysyisivät nättinä. Jospa ensi kerralla pystyisi tekemään suoraan leivinpaperin päällä loppuosan…..)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Ihanaa! Hieno homma että onnistui hyvin leivinpaperin päällä, sen yritän muistaa itekin sitten ens kerralla 🙂 Nyt alkoikin tekemään mieli kahvia ja pullaa 😀