8.5.2017
Itsellä oli valkoista Kinuskikissan makumassaa ja sitten oli jostain jäänyt pala turkoosia kaulittavaa massaa.
Sisko halusi että teen hänelle käsilaukkukakun ja koitinhan minä sitten tehdä…
Tein vain pikkasen kakun, joten puolitin tämän ohjeen.
Pohja:
1,75 g juoksevaa rasvaa
3 dl kermaviiliä
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Väliin laitoin:
35 g sulaa margariinia
2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl tomusokeria
&
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl vaniljakreemijauhetta
Kreemi sokerimassan ja kakun väliin:
110 g voita
3/4 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa
Notkista voi vatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Ohje:
Sekoita rasva, kermaviili, munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti vain sen verran että sekoittuvat juuri ja juuri. Älä vaivaa.
Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan.
(Tässä tapauksessa siis kahteen 15 cm irtopohjavuokaan)
Uunissa saa olla noin 200 asteeessa noin 20-25 min.
Kun ovat hyvin jäähtyneet, tasoita pinta (jos tarvetta) ja tee suklaatäyte väliin
jonka päälle tulee kermavaahto.
Sitten sokerikreemi tasaisesti muotoillun kakun päälle (nostin kyljelleen) ja
päälle haluamaa makumassaa oman mielen mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Suloinen kukkalaukku 😊 kesäisin värein.