15.4.2018
Vuoan halk. 23cm
Pohja
13-15 Digestive-keksiä
75 g voita
1. täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
145 g Pandan maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 luomukananmunan valkuaista (vaahdota) + ripaus sokeria
2 luomukananmunan keltuaista (vaahdota) + ripaus sokeria
2,5 dl vaahtoutuva vaniljakastike (vaahdota)
125-135 g pätkiksiä raastettuna
4,5 liivatetta + 0,5 dl vettä
2. täyte
1 dl vispikermaa (vaahdota)
100 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista)
100 g sitruunarahkaa
70 g valkosuklaata (sulata)
1 tl sokeria (maun mukaan)
2 kpl liivatteita + 3 rkl vettä
Ensin pohjassa murskasin keksit ja sulatin voin keksimurun joukkoon.
Taputin irtopohjavuoan pohjalle, jossa leivinpaperi.
Sitten tein pätkis-täytteen. Notkistin tuorejuuston. Sulatin maitosuklaan ja valutin sen norona (hieman jäähtyneenä) tuorejuuston joukkoon. Vatkasin erikseen vaniljakastikkeen, kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Raastoin pätkikset.
Sekoitin kaikki aineet varovasti sekaisin (valkuaisvaahto viimeisenä) ja viimeisenä joukkoon varovasti kylmässä vedessä lionneet liivatteet, jotka olin sulattanut kuumaan veteen.
Annoin täytteen olla jääkaapissa muutaman tunnin ja sitten tein toisen täytteen samalla tavalla.
Annoin hyytyä jääkapissa vuorokauden verran.
Koristelin sitten makumassalla ja tummalla suklaalla. Koristeita tuli tehtyä vähän liikaa, hih!
Mutta en halua liikaa laittaa, jotta kakkua on kiva leikata……
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Vaikuttaa todella herkulliselta.😋