Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Jälkiruoat,  Leivokset Nähty 2649 kertaa
 
07.03.2017
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPannacotta-leivokset


Hyvää naistenpäiväksi! Eli siis  AINAHAN on hyvä syy herkutella…

Tilasin joskus postitse silikonisia leivosmuotteja ja luulin (tarkemmin voisi tietysti lukea) että ovat paljon isompia. Että olisivat esimerkiksi tennispallon puolikkaan kokoisia, mutta olivatkin vain noin puolikkaan golf-pallon  kokoisia. Pitihän niitä nyt sitten testata ja viedä sitten työkamuille huomiseksi maisteltaviksi.

PANNACOTTA:

4 dl kermaa

3 liivatelehteä

1 dl vaahtouva vaniljakastike

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl sitruunarahkaa

Tästä satsista tulee ainakin 16 pikkasta leivosta. Halkaisija tässä silikonimuotin pohjassa on vain siis 5 cm. Minulla kun näitä silikonivuokia on vain kaksi, laitoin lopun pannacotan laseihin hyytymään. Saa nauttia sitten myöhemmin salaa omassa rauhassa myöhemmin vaikka mansikoiden kanssa….

– Ensiksi tein pikkaset keksipohjat (12 kpl) murustaen muutaman vaniljakeksin ja siihen sulaa voita pikkasen joukkkoon että saa tehtyä pohjat. En mitannut tarkemmin. Eli pieneen pyöreään muottiin (pikkasen pienempi kuin se silikonimuotti) reilu teelusikallinen keksimurua ja töpöttelin sen tasaiseksi leivinpaperin päälle. Ne sitten jääkaappiin odottamaan.

– Seuraavaksi sulatin valkosuklaata (yksi levy) vesihauteessa ja pullasutilla voitelin reilusti silikonimuotit. Nekin sitten jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

– Täytteessä sekoitin kaikki aineet sekaisin, paitsi rahkan ja liivatteet. Nopea kiehautus kattilassa, liivatteet sulatetaan joukkoon. Kun on sopivasti jäähtynyt voi rahkan sekoittaa joukkoon.

Sitten täytetään silikonimuotit melkein täyteen.

– Lopuksi laitetaan varovasti keksi keskelle leivosta ja annetaan hyytyä vuorokausi jääkaapissa.

– Laitoin tunniksi kaikki pakkaseen ennen koristelua, kun kävikin niin että pannacotta lähti muotista, mutta suklaa ei, hih!

– Koristellaan vaikka suklaalla ja marmeladilla