22.10.2017
Shotti-drinkki nimeltä ”mummon tohveli” innosti tähän kakkuun.
Drinkkiin tulee kermalikööriä ja salmiakkilikööriä.
Juustokakkuna Baileys-kakku ja koristeena salmarin makuisia koristeita.
Tämä oli meidän viikonlopun herkku 🙂 Ja taitaa Halloweenina olla vastaavanlainen…..
Pohja
200 g digestive-keksejä
80 g voita
Täyte
1 dl Baileys-likööriä (kiehautetaan)
4 liivatelehteä
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kermaa
1,3 dl tomusokeria
500 g tuorejuustoa (maustamaton)
3 valkuaista
(halutessa joukkoon vielä pari ruokalusikallista Baileysta)
Salmiakkikoristeet
2 liivatelehteä
0,5 dl apteekkarin salmiakkimixeriä
1 dl vettä
0,25 dl tummaa siirappia
0,25 maissitärkkelystä + tilkka vettä
lopuksi loraus salmiakkilikööriä
Pohjassa murskasin keksit ja sekoitin voisulan sinne joukkoon. Taputtelin sen leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan tasaiseksi ja tein sitten täytteen. Siinä vatkasin kermavaahdon ja vaahtoutuvan vaniljakstikkeen, johon samalla lisäsin tomusokerin. Sen jälkeen liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sitten notkistamaan tuorejuustoa vatkaimella. Seuraavaksi vaahdotin valkuaiset. Kaikki aineet sitten vain sekaisin yhteen paitsi Baileys ja valkuaisvaahto. Baileysin kiehautin nopsasti ja sulatin liivatteet sinne. Se kaadetaan hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon ohkasena norona. Lopuksi käänneellään joukkoon valkuaisvaahto.
Lisäsin vielä joukkoon lopuksi pari ruokalusikallista Baileysta.
Sitten täyte vuokaan ja jääkaappiin hyytymään vuorokaudeksi.
Salmiakkikoristeissa laitoin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Sitten kiehautin kaikki aineet keskenään paitsi maissitärkkelyksen. Kun neste oli kiehahtanut, lisäsin joukkoon puristetut liivatteet ja maissitärkkelyksen joka oli sekoitettu ensin pikkaseen tilkkaan kylmää vettä.
Lopuksi loraus salmaria mukaan ja neste muotteihin jäähtymään pakkaseen.
Kakun päälle laitetaan koristeet ennen tarjoilua valkosuklaarinkulan päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Onpa mainio kakku. Nokkela oivallus kierittää kakun vaalealle super sileälle pinnalle valkosuklaasta rinkuloita kannattelemaan mustia koristeita. Näyttää hyvältä. Koristeen, jos osuu omaan kakkupalaan, voi nauttia kakkupalan jälkeen hyvänmakuisena jälkiruokana. Taitaapa siinä olla mummon tohvelikin, se sunnuntain juhlavampi tossu, korkealla korolla. Siitä kohdasta kun pääsisi kakkulapiolla leikkaamaan! 🙂