17.1.2014
Aineet:
Pohja:
4 kpl munia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
täyte:
4 kpl liivatelehtiä + 2 rkl mansikkamehua
200 g mansikoita
1,5 dl kermaa
100g sitruunanmakuista tuorejuustoa
1,5 rkl tomusokeria
muut:
sokerimassa
hieman mansikka/vadelmahilloa
maitoa
vaniljasokeria
appelsiinimarmeladia
Pohjassa vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille 225 / 6-8 min.
Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma löysäksi ja sekoita siihen tuorejuusto.
Lisää tomusokeri. Ota liivatelehdet ja purista ylimääränen vesi pois. Kuumenna mehu vaikka lasissa mikrossa ja ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita huolellisesti. Kaada
liivateseos nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen,
Kostuta kääretortun pohja maidolla johon lisätty hieman vaniljasokeria. Laita ohut kerros vadelmahilloa pohjan päälle ja siihen päälle mansikkamousse. Kääri rulla
ja anna olla vaikka yön yli jääkaapissa. Ainakin 3h. Sivele kääretorttu ohuesti appelsiinimarmeladilla ja laita sen päälle kaulittu sokerimassa.
Koristele!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä