12.1.2014
Pohja:
200g keksejä
60g voita tai margariinia
täyte:
4 kpl liivatelehtiä
1 dl mangolikööriä/mangokermalikööriä
1 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
3 kpl valkuaista
1 prk maustamaton tuorejuusto
1 prk mangotuorejuusto
2 dl kermaa
kiille
1,5 dl mangolikööriä
2 kpl liivatelehtiä
loraus kermaa ja keltaista väriainetta
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustot, vaahdotetut munanvalkuaiset ja sokerit.
Kiehauta likööri kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne likööriin. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseokseen.
Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä pari tuntia.
Päällisosa:
Kiehauta likööri ja liuota siihen liivatteet.
Jäähdytä seosta ja kaada se täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vielä muutamaksi tunniksi.
Kun kakku on hyytynyt kokonaan koristele…… 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kermaa laitoin ihan lopuksi vain vaalentamaan pikkasen väriä,kuten myös keltaista tomuväriä, ei pakollista jos löytää ihanan väristä likööriä. Mangolikööri on aika punaista joten laitoin hippasen joukkoon molempia. Vuoka oli kokoa 16 niin riitti oikein hyvin yksinkertaisena tuo kiille….. 🙂