13.3.2014
Pohja:
180 g keksejä (glut tai digestive)
75 g voita
Lämmitä voi ja sekoita tasaisesti murskattujen keksien joukkoon. Tasoita irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan.
Mangotäyte:
2 dl vaahtoutuva vaniljakastike
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g mangotuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 säilyketölkki mangosiivuja soseutettuna
5 kpl liivatelehtiä
(lientä voi käyttää liivatelehtien kanssa)
Soseuta mangosiivut (jätä liemi talteen), vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi. Sekoita kaikki loput aineet keskenään ja lopuksi
lisää mangoliemeen sulatetut liivatteet.
Suklaatäyte:
150-200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 dl kermaa
4 liivatetta + 4 rkl vahvaa kahvia
Sulata suklaa. Vatkaa kermaa vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Lisää tuorejuuston joukkoon kaikki aineet varovasti sekoittaen.
Kun seos tasainen lisää kahviin sulatetut liivatteet.
Tästä tulee yksi iso juustokakku tai niin kuten minä tein että kaksi pienempää juustokakkua. Toisen tein pakkaseen. Aluksi mangotäyte keksipohjan päälle ja annetaan hyytyä jääkapissa muutama tunti. Mikäli haluaa tehdä ”muottikoristuksia” niin otetaan ennen liivatteen laittoa täytteestä pikkasen sivuun ja laitetaan odottamaan kun ensimmäinen kerros on hyytynyt. Sitten muotit varovasti täytteen päälle ja kaadetaan lisää täytettä muotteihin. (muista lisätä 1-2 liivatetta sivuun otettuun täytteeseen) Kannattaa öljytä muotit niin irtoaa helpommin ja kauniimmin kun on ollut muutaman tunnin jääkaapissa. Lopuksi kaadetaan suklaatäyte muottien tasalle ja annetaan hyytyä yön yli.
Maistuu vadelmakastikkeen ja hyvän kahvin kanssa….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana koristelu…pakko kokeilla