16.9.2018
Marjamousse:
4 kpl liivatelehtiä + 0,5 dl marjamehua
150 g pakastettuja kuningatar-marjoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria (maun mukaan)
150 g turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 dl kerma (vaahdotettu)
Kiehautin marjat ja sokerit. Lisäsin loput aineet jäähtyneeseen, sihdattuun marjaseokseen. Viimeisenä lisäsin kuumaan marjamehuun sulatetut liivatelehdet. Täytteen laitoin silikonisiin vuokiin ja yöksi pakkaseen.
Kakkupohjana voi käyttää vaikka mutakakkua tai jotain tavallista suklaakakkua.
Tähän tein Dr Oetkerin sivuilta otetun suklaakakun pohjan.
150 g voita
100 g tummaa suklaata
0,7 dl sokeria
2 kananmunaa
0,75 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoja
Kattilassa sulatin voin, sokerin ja suklaan. Erottelin valkuaiset ja keltuaiset ja lisäsin jäähtyneen taikinan joukkoon keltuaiset. Vaahdotin valkuaiset ja lisäsin sekaan. Lopussa sihtasin jauhot taikinaan.
Uunissa 180 astetta ja noin vartin verran (irtopohjavuoka 22 cm)
Seuraavana päivänä laitin hyytyneet mousset kakkupohjan (pyöreällä muotilla hyvä ottaa pohjat) päälle ja koristelin suklaalla ja marjoilla.
Lisäksi tein myöhemmin samasta marjahyydykkestä erilaisia jälkkäreitä. Tulivat nopeasti, kun olivat valmiina pakkasessa ja lisukkeeksi vain murustettua keksiä ja marjoja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Täällähän tämä ohje onkin! Aiemmin tänään ihastelin näitä leivoksiasi galleriassa, ja kerkesin jo kuumeisesti miettiä, että mitähän makuja pitävät sisällään. Kiva kun paljastit! Aika lähelle arvasin… 😊
Nuo kaikki tekemäsi jälkiruoka-annokset ovat superkauniita taideteoksia!