Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 988 kertaa
 
14.09.2017
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTILeipää eri makuun


Tein iltapalaksi leipää, josta jokainen sai ottaa oman haluamansa makuisen
sämpylän…..

Taikina:

4 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl  suolaa
3 ruokalusikallista öljyä
6-7 dl jauhoja (noin)

(en kyllä huomannut mitata yhtään jauhomäärää,  kun teen aina leivät ”käsituntumalla”)  🙂

Sekoitetaan kaikki aineet vain keskenään. (hiivan sekoitan jauhojen joukkoon) Laita jauhoja sen verran kun tuntuu kivan jämäkältä taikina. Annetaan taikinan nousta noin 40 min.
Tein sitten taikinasta muutaman palleron ja kostutin vesi-munaseoksella. Sitten pyörittelin sämpylän joko ruohosipulissa, valkosipulirouheessa, siemenissä, juustossa tai aurinkokuivatussa tomaatissa.
Laitin sämpylät voideltuun irtopohjavuokaan, että pysyy paremmin koossa……………….

Uunissa asteita oli 195.

Paistetaan uunin keskitasolla 30-40 min. (Laita leipien päälle loppuvaiheessa vaikka leivinpaperi, ettei ”mausteet” pala)