14.9.2017
Tein iltapalaksi leipää, josta jokainen sai ottaa oman haluamansa makuisen
sämpylän…..
Taikina:
(en kyllä huomannut mitata yhtään jauhomäärää, kun teen aina leivät ”käsituntumalla”) 🙂
Sekoitetaan kaikki aineet vain keskenään. (hiivan sekoitan jauhojen joukkoon) Laita jauhoja sen verran kun tuntuu kivan jämäkältä taikina. Annetaan taikinan nousta noin 40 min.
Tein sitten taikinasta muutaman palleron ja kostutin vesi-munaseoksella. Sitten pyörittelin sämpylän joko ruohosipulissa, valkosipulirouheessa, siemenissä, juustossa tai aurinkokuivatussa tomaatissa.
Laitin sämpylät voideltuun irtopohjavuokaan, että pysyy paremmin koossa……………….
Uunissa asteita oli 195.
Paistetaan uunin keskitasolla 30-40 min. (Laita leipien päälle loppuvaiheessa vaikka leivinpaperi, ettei ”mausteet” pala)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Minä kun ajattelin aivan samaa kuten Kinuskiemo tuolla aiemmin, näyttää meinaan niin herkulliselta ja ihanalta, että kyllä taitaa maha tulla melko täydeksi.
Tässä on ryhdyttävä maistelemaan jokaista väriä ja jokaista makua…. 🙂