Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit Nähty 353 kertaa
 
13.02.2019
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTILaskiaispullat


Poikani on syntynyt laskiaissunnuntaina, joten teki mieli tehdä näitä nyt jo ihan siltä pohjalta.

Hän kun on jo aikuinen mutta pulla kuitenkin aina maistuu :)

 

Pullataikina

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

2 tl kardemummaa

1 kpl kananmuna

8 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

Murensin hiivan kädenlämpöiseen maitoon. Lisäsin sokerin, suolan, kardemumman ja kananmunan.
Lisäsin 5 dl jauhoja, vaivasin. lisäsin sitten paloitellun margariinin. Lisäsin loput jauhot ja vaivasin kimmoisaksi, peitin liinalla ja annoin nousta puolisen tuntia.

Sitten muotoilin taikinan pötköiksi ja leikkasin paloiksi. Paloja tuli 24 kpl. Pyörittelin pulliksi ja siirsin leivinpaperin päälle vielä nousemaan toiseksi puoleksi tunniksi. (Liinan alle)

Voitelin pullat kananmunalla, ripsautin raesokeria päälle ja laitoin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi 220 asteeseen.

***

Täyte (cashew-massa)

 100 g cashew-pähkinöitä

1 dl muscovadosokeria

3 rkl viskiä

noin 2 rkl vettä

Hienonsin pähkinät monitoimikoneessa. Lisäsin muscovadosokerin, viskin ja veden. Hienonsin niin kauan että sain sopivan, lusikoitavan seoksen.

***

Kermavaahto

2 dl kuohukermaa

1,5 tl espresso-pikakahvijauhetta

2 rkl muscovadosokeria

0,5 tl vaniljakreemijauhetta

0,5-1 rkl viskiä

Vaahdotin kerman, sokerin ja ”jauhot”. Lopuksi lisäsin viskin.

Laitoin vaahdon pursotuspussiin ja pursotin kerman pullien reunoille.

(Ensin olin laittanut täytettä pullien päälle)

Sitten kansi päälle ja tomusokeria vielä vähän koristeeksi.

(halutessaan voi vielä laittaa kannen alle vaikka pikkasen vadelmahillonokareen väriä antamaan)