13.2.2019
Pullataikina
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kpl kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Murensin hiivan kädenlämpöiseen maitoon. Lisäsin sokerin, suolan, kardemumman ja kananmunan.
Lisäsin 5 dl jauhoja, vaivasin. lisäsin sitten paloitellun margariinin. Lisäsin loput jauhot ja vaivasin kimmoisaksi, peitin liinalla ja annoin nousta puolisen tuntia.
Sitten muotoilin taikinan pötköiksi ja leikkasin paloiksi. Paloja tuli 24 kpl. Pyörittelin pulliksi ja siirsin leivinpaperin päälle vielä nousemaan toiseksi puoleksi tunniksi. (Liinan alle)
Voitelin pullat kananmunalla, ripsautin raesokeria päälle ja laitoin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi 220 asteeseen.
***
Täyte (cashew-massa)
100 g cashew-pähkinöitä
1 dl muscovadosokeria
3 rkl viskiä
noin 2 rkl vettä
Hienonsin pähkinät monitoimikoneessa. Lisäsin muscovadosokerin, viskin ja veden. Hienonsin niin kauan että sain sopivan, lusikoitavan seoksen.
***
Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
1,5 tl espresso-pikakahvijauhetta
2 rkl muscovadosokeria
0,5 tl vaniljakreemijauhetta
0,5-1 rkl viskiä
Vaahdotin kerman, sokerin ja ”jauhot”. Lopuksi lisäsin viskin.
Laitoin vaahdon pursotuspussiin ja pursotin kerman pullien reunoille.
(Ensin olin laittanut täytettä pullien päälle)
Sitten kansi päälle ja tomusokeria vielä vähän koristeeksi.
(halutessaan voi vielä laittaa kannen alle vaikka pikkasen vadelmahillonokareen väriä antamaan)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi taivas miten näyttää hyvältä!
Itse olen vielä pantannut laskiaispullien tekoa mutta tämä pulla armeija saa nyt kyllä sen aikaan, että….
Mitä mikimiten,ehkä jo heti ensi viikolla loman kunniaksi.
Minunkin esikoiseni nyt jo 20 vee nuori mies on aina rakastanut juuri laskiaispullia. Kun pienenä kysyin häneltä synttärikakku toivetta se oli aina…. en mä äiti kakkua mutta tee niitä laskiaispullia!