Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Kinuskikissan 10-vuotistempaus,  Leivokset Nähty 779 kertaa
 
28.12.2017
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIKinuskileivokset


Itsellä on 1967 vuodelta äidiltä saatu keittokirja ja siitä tämän leivoksen idea lähti.
Sifonkikakku on maultaan minun lempikakkua, koska siinä on appelsiinia. Sitten löysin samaisesta kirjasta KOOLA-kuorrutuksen ohjeen, joten sitä piti heti myös kokeilla. Eli on kuin kinuskia mutta nimi oli niin hauska ja tulipa piiiitkästä aikaa tehtyä itse kinuskia.

Chiffoncake:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
4 rkl öljyä
2 keltuaista
1 dl vastapuristettua appelsiininmehua
1 appelsiinin kuori
4 valkuaista + 0,5 tl suolaa

Sekoitetaan jauhot, leivinjauhe, sokeri, öljy, keltuaiset ja appelsiininmehu tasaiseksi taikinaksi.
Lisää appelsiininkuoret. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä kakkutaikina varovasti valkuaisiin. Laitoin taikinan neliskulmaiseen irtopohjavuokaan, josta saa sitten leikattua palasia oman maun mukaan (ja minkä kokoisia itse haluaa)  leivoksia varten.
Uunissa 175 ja noin 30 min.
Kun kakku oli jäähtynyt, leikkasin siitä muutaman palasen, jotta sain 5-6 leivosta. Laitoin vain kaksi palasta päällekkäin ja väliin koolakuorrutusta.

Kostutus: 3 rkl sitruunanmehua ja 3 rkl vettä

(Kostutin kakun palat ennen kuin leikkasin levyn palasiksi. Laita oman maun mukaan)

Koolakuorrutus:
1  1/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 rkl kaakaota
1 rkl siirappia

keittoaika noin 15 min

Sekoitetaan kaikki aineet keskenään kattilassa ja annetaan seoksen muhia hiljalleen noin vartin verran, sekoita välillä.

Kinuskileivokset:
Eli kun kakku kostutettu ja paloiteltu sekä koolakuorrutus jäähtynyt, niin voi leivokset kasata seuraavasti:
Lisää koolakuorrutukseen pienin erin 60 g vaahdotettua voita ja sekoita seos hyvin.
Laita koolakiisseliä leivosten väliin ja loput kuorrutuksesta leivosten päälle….

Päälle:
Koristeeksi laitoin pistaasipähkinä-mantelirouheseosta ja suklaakisun.