13.7.2017
Pohja:
110 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Täyte:
1 prk kermaviiliä
kinkkusuikaleita 150 g (noin)
paprikaa pilputtuna
kapriksia
aurinkokuivattua tomaattia
ruohosipulituorejuustoa puolipakettia
100 g emmental-juustoraastetta
sipulia oman maun mukaan
omenaa
ruohosipulia
1 dl kermaa/maitoa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria
Pohjassa täytteen aineet vain sekaisin. Aloitin nyppimällä voin ja jauhot sekaisin. Sitten lisäsin loput aineet. Taputtelin jauhojen avulla taikinan voidellun piirrakkavuoan pohjalle ja täyte (samaten, kaikki aineet vain sekaisin keskenään) siihen päälle.
Uunissa oli 175 astetta ja taisi olla noin 40 minuuttia siellä kypsymässä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihan herahtaa vesi kielelle, Irzu , tätä sinun piirakkaasi katsellessa! 🙂
Joskus aiemmin tein meille useasti tällaista kinkkupiirakkaa juuri viikonloppuisin. Nyt se näyttää unohtuneen kaikkien muiden ihanien iltapala herkkujen jalkoihin. Olipas siis hyvä, että taas muistutit tämänkin yksinkertaisen herkun olemassaolosta.
Ja onnittelut upeasta saavutuksesta! Huomasin, että ylitit meistä kaikista ensimmäisenä 100 leipomoreseptin maagisen rajan…. 🙂