Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Voileipäkakut Nähty 1007 kertaa
 
25.02.2018
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKinkkupepperoni-hyydykekakku


Sain kunnian tehdä tyttären kaverin nimiäisiin pari tällaista kakkua…

Kinkkupepperonikakku (20 hlöä)
Vuoka halk. 28

pohja
420-450 g gluteenitonta saaristolaisleipää
(pilputtu tehosekoittimessa)
80 g voita

murustin leivän ja lisäsin joukkoon sulatetun voin.
Sekoitin hyvin ja painelin kevyesti irtopohjavuoan pohjalle, jossa leivinpaperi.
(Sitä ennen olin voidellut reunat kevyesti voilla)

täyte:
800 g turkkilaista jogurttia
200 g ranskan kermaa
200 g valkosipulituorejuustoa
2 dl kermaa (vaahdota)
2 dl maustekurkkukuutioita
3 rkl maustekurkun lientä
1 dl punaista suippopaprikaa
1 dl keltaista suippopaprikaa
230 g savusuikaletta
120 g pepperonia
2-3 rkl sinappia
n. 1,5 dl ruohosipulia
1 tl kuivattua tilliä
savusuolaa, pippuria, sitruunan mehua
7,5 kpl liivatteita + 1 dl vettä

Kaikki aineet vain sekaisin paitsi liivatteet ja vesi.
Lopussa kun kaikki aineet pilpottu ja sekoitettu keskenään, lisäsin kylmässä vedessä liotetut, kuumaan veteen sulatetut liivatteet
täytteen joukkoon norona. Sekoitin hyvin ja kaadoin vuokaan leipäpohjan päälle.
Annoin hyytyä seuraavaan päivään ja koristelin.

koristelu
herneenversot
kurkku
viinirypäle
härän kylmäsavupaistia