Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Kesäkurpitsa-galette savukinkulla

17.6.2020

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_600x600.jpg

Tätä sain ystävän lakkiaisissa ja ohje oli kuulemma "Meillä Kotona-sivustolta". Ilman kinkkua.

Tuunasin tästä oman version ja oli kyllä tosi hyvää.

POHJA
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
ripaus suolaa
0,6 dl kermaviiliä
0,5 dl kylmää vettä

TÄYTE
1 pieni kesäkurpitsa
savukinkkusuikaleita
0,5 tl savusuolaa
130 g ricotta-juustoa
50 g hienoksis raastettua parmesan-juustoa
1 rkl sitruuann mehua
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
1/4 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia (tässä käytin kuivattua tällä kertaa)
2 rkl valkosipulioliiviöljyä

(mozzarella-juustoraastetta lopuksi päälle halutessa)

1. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se tasaiseksi jauhojen ja suolan kanssa.
2. Lisää mukaan kermaviili, vesi ja sitruuann mehu. Sekoita ainekset nopeasti yhteen käsin.
3. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi. (edellisenä iltana voi tehdä jääkaappiin odottamaan)
4. Viipaloi kesäkurpitsa aivan ohuiksi siivuiksi. Laita siivut siivilään ja ripottele joukkoon suola. Pyöräytä kesäkurpitsat suolan kanssa sekaisin ja jätä valumaan noin puoleksi tunnikis.
Itkettämisen jälkeen rutistele hellästi vielä ylimääräinen neste pois.
5. Sekoita keskenään ricotta- ja parmesanjuustot ja mausta seos sitruunan mehulla, sitruunan kuoriraasteella, pippurilla sekä timjamilla.
6. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla isoksi ympyräksi (niin että mahtuu hyvin pellille) ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperin päälle.
7. Levitä sitruuna-juustotäyte keskelle galette-taikinaa niin, että reunoille jää noin 5 cm tyhjää.
8. Asettele kseäkurpitsasiivut juustotäytteen päälle ja voitele niiden pinta vielä valkosipulioliiviöljyllä. Lisää haluttu määrä savukinkkusuikaleita sen päälle.
9. Nosta täytteettömät reunat taittamalla kohti keskustaa. Sivele hieman vielä valkosipulioliiviöljyä reunojen päälle.
10. Paista galettea 200 asteisessa uunissa noin 35 min.

Uunista oton jälkeen vielä ripottelin hieman mozzarella-raastetta galeten päälle….

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (1)

Kinuskiemo
18.6.2020 20:14

Tuohon piirakkaan tekisi oitis mieli päästä käsiksi. Noista aineksista tulee maukas piirakka. Kinkkusuikaleet ja kurpitsa ovat paistuneet uunissa täytteen kauniiksi koristeeksi. Pohja myös taittunut komeiksi raameiksi herkulle. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa