16.4.2017
Muffinssitaikina (12 kpl):
125 g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa/maitoa
(appelsiinicurdia)
muutama persikanpalanen
Tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas kananmuna
Koristeluun:
Tomusokeria
Persikoita
Vaahdotetaan huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisätään kananmunat yksitellen. Vatkataan hieman. Lopuksi lisätään jauho/leivinjauhoseos sekä maito ja vaniljauute. Sekoitetaan varovasti, ei liikaa. Kaadetaan muffinssikoloihin, jossa paperivuoka. Täytetään hippasen yli puolenvälin. Minulla oli muffinssikoloon nähden vähän KORKEAMPI paperivuoka.
Laitoin keskelle taikinaa puoli teelusikallista appelsiinicurdia ja painelin siihen muutaman pikkasen persikan palasen.
Sitten ”vaahdotin” tuorejuuston, sekoitin loput aineet joukkoon. Viimeisenä puolikkaan kananmunan. (Lasissa rikoin rakenteen ensin) Lusikoin jokaiselle muffinssille satsin tuorejuustotäytettä.
Uuniin 175 astetta ja noin 25-30 min.
Koristelin persikoilla ja tomusokerilla.
Ovat tosi hyviä seuraavana päivänä kun ovat makustuneet kunnolla… 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Eilen tuli kaveri kylään ja sattui olemaan näitä pari vielä pakkasessa. Maistui kuulemma tosi hyvältä.. 🙂