21.6.2014
pohja:
180 g murskattuja Digestive- tai kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
täyte:
5 liivatelehteä + 4rkl vettä
0,5 dl puristettua limen mehua
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl vaahtoutuva vaniljakastike
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
kiille:
3 liivatetta
3 dl spriteä
sinistä elintarvikeväriä
Valmista keksipohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla sula voi joukkoon. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi.
Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahdon kanssa.
Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.
Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin.
Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.
Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta desi lemonspriteä ja sulata liivatteet siihen. Lisää loput limsasta niin jäähtyy nopeammin.
(vaikka tässä tapauksessa neste saa olla lämmintä että kakun pinnasta irtoaa hippusia, kuten lumen pinta…)
Lisää myös sopivasti nestemäistä väriä ja sekoita.
Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Mikäli et halua että pinnasta tulee ns sekaisen värinen, anna spriten väljähtyä, niin saat tasasemman pinnan.
Koristele!
Lämmintä Juhannusta!! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä