26.8.2015
Taikina:
25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
100 g voita
7-8 dl jauhoja
Rahkavaniljatäyte:
150 g sulaa voita
200 vaniljarahkaa
1 pss vaniljakastikeaineksia (Blå Band)
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 rkl vaniljasokeria
Uuni 220 ja 15 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ja sekoita hiiva joukkoon kunnes liukenee. Sekoita joukkoon muna, voi, sokeri, suola ja kardemumma ja jauhot. Anna kohota n. 40min. Kun pullataikina alkaa olla kohonnut, tee täyte eli sekoita kaikki ym. aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Vaivaa käsin kohonneesta pullataikinasta ilmat pihalle, ja kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen n. 1cm paksuinen levy jauhotetun alustan päällä. Levitä taikinalevyn päälle vajaa puolet vaniljatäytteestä. (Siinä kaikki aineet vain sekaisin keskenään)
Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi ja nipistele saumakohta kunnolla kiinni ettei pullakiekot aukea uunissa. Leikkaa tanko noin 2cm siivuihin, laita kiekot leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreiksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia lämpimässä paikassa, voitele munalla ja jaa loput täytteestä pullien päälle. Sitten uuniin…..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä