Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 1573 kertaa
 
17.05.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIBanaani-kinuskijuustokakku


Tämä oli meidän äitienpäiväkakku. Oli gluteeniton ja laktoositon.

Anopille, omalle äidille ja itselle maistui oikein hyvin tämä :D

(inspiksen sain Kakkutaikurin blogista, ja muokkasin omanlaiseksi tämän)

Pohja

200 g glut. Digestive-keksejä

70 g voita

ripaus suolaa

 

Murskasin keksit ja sekoitin joukkoon sulan voin. Taputin 24 halk. irtopohjavuoan pohjalle.

 

Täyte

2 kpl isoja banaaneja (pilkullisia)

1 rkl (reilu) lemon curdia

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 kpl liivatelehtiä

0,5 dl sitruunavichyä

(sulatin sokerit kuumien sulaneiden liivatteiden joukkoon)

 

Kaikki aineet vain sekaisin, viimeisenä kuumaan vichyyn sulatetut liivatteet ja sokerit…

Ne sitten  norona täytteen joukkoon ja hyvin sekoitus.

Täyte kaadetaan keksipohjan päälle ja koko komeus jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

 

Kinuskikiille

3 dl tomusokeria

1 dl fariinisokeria

4 dl kuohukermaa

2 kpl liivatteita

 

Laitoin kattilaan sokerit ja kerman. Keitin hiljalleen puolivalmiiksi kinuskiksi. Sammutin levyn.

Lisäsin vedessä lionneet liivatteet kinuskiin, annoin jäähtyä ja sitten kippasin kiilteen hyytyneen täytteen päälle.
Jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

 

Koristeet

”sitruunarahkalusikat”

(rahka notkistettu kermavaahdolla ja sulatettu pari liivatetta joukkoon)

Koristerakeita