17.5.2018
Pohja
200 g glut. Digestive-keksejä
70 g voita
ripaus suolaa
Murskasin keksit ja sekoitin joukkoon sulan voin. Taputin 24 halk. irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
2 kpl isoja banaaneja (pilkullisia)
1 rkl (reilu) lemon curdia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl sitruunavichyä
(sulatin sokerit kuumien sulaneiden liivatteiden joukkoon)
Kaikki aineet vain sekaisin, viimeisenä kuumaan vichyyn sulatetut liivatteet ja sokerit…
Ne sitten norona täytteen joukkoon ja hyvin sekoitus.
Täyte kaadetaan keksipohjan päälle ja koko komeus jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.
Kinuskikiille
3 dl tomusokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
2 kpl liivatteita
Laitoin kattilaan sokerit ja kerman. Keitin hiljalleen puolivalmiiksi kinuskiksi. Sammutin levyn.
Lisäsin vedessä lionneet liivatteet kinuskiin, annoin jäähtyä ja sitten kippasin kiilteen hyytyneen täytteen päälle.
Jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.
Koristeet
”sitruunarahkalusikat”
(rahka notkistettu kermavaahdolla ja sulatettu pari liivatetta joukkoon)
Koristerakeita
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos!