19.1.2016
(keksipohjan päälle hieman levitetty)
1 dl Baileys-likööriä
4 liivatetta + vesi
Kiille:
2 dl Baileysta
2 dl maitoa
4 liivatetta
Pohjassa: Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
(laitoin keksipohjan päälle pikkasen laimennettua vadelmamarmeladia makua antamaan)
Valkoinen krs:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää se pehmennettyyn tuorejuustoon. Lisää sokerit, rahka, vaahdotetut valkuaiset ja Baileys. Mikäli haluat että alkoholi haihtuu, kiehauta Baileys ja sulata liivatteet siihen. Muuten sulata liivatteet tilkkaan vettä. Lisää Liivateseos ohuena nauhana seokseen ja laita seos vuoan pohjalle. Anna hyytyä parisen tuntia ennenkuin teet suklaakerroksen.
Suklaakrs;
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sitten valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Sulata suklaa, raasta pätkikset. Yhdistä kaikki aineet pehmennettyyn tuorejuustoon varovasti ja lopuksi Baileysiin sulatetut liivatteet mukaan. Kaada seos hyytymään edellisen kerroksen päälle.
Kiille:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta Baileys (kiehauta vain puolet jos haluat tujumpaa) ja lisää ”kuiviksi puristetut” liivatteet. Lisää maito ja kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna koko kakun hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristele vaikka valkosuklaalla……………
Anna kakun maustua vähintään vuorokauden jääkaapissa, niin on tosi maukasta!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos!! 🙂