Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Baileyskakku

19.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_10644153_10206996910094767_3647640356035645589_o_600x600.jpg
 
Pohjassa:
 225 g keksejä  (digestive)
 80 g voita
vadelmamarmeladia

(keksipohjan päälle hieman levitetty)

Valkoinen krs:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaa-limerahkaa
3 valkuaista

1 dl Baileys-likööriä

Suklaakrs:
150 g maitosuklaata
5 pätkistä
200 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
loraus Baileysta
2 kpl  munan valkuaista
2 kpl munan keltuaista
2 dl vaahdotettua kermaa

4 liivatetta + vesi

Kiille:
2 dl Baileysta
2 dl maitoa
4 liivatetta

Pohjassa: Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

(laitoin keksipohjan päälle pikkasen laimennettua vadelmamarmeladia makua antamaan)

Valkoinen krs:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää se pehmennettyyn tuorejuustoon. Lisää sokerit, rahka, vaahdotetut valkuaiset ja Baileys. Mikäli haluat että alkoholi haihtuu, kiehauta Baileys ja sulata liivatteet siihen. Muuten sulata liivatteet tilkkaan vettä. Lisää Liivateseos ohuena nauhana seokseen ja laita seos vuoan pohjalle. Anna hyytyä parisen tuntia ennenkuin teet suklaakerroksen.

Suklaakrs;
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sitten valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Sulata suklaa, raasta pätkikset. Yhdistä kaikki aineet pehmennettyyn tuorejuustoon varovasti ja lopuksi Baileysiin sulatetut liivatteet mukaan. Kaada seos hyytymään edellisen kerroksen päälle.

Kiille:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta Baileys (kiehauta vain puolet jos haluat tujumpaa) ja lisää ”kuiviksi puristetut” liivatteet. Lisää maito ja kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna koko kakun hyytyä rauhassa jääkaapissa.  Koristele vaikka valkosuklaalla……………

Anna kakun maustua vähintään vuorokauden jääkaapissa,  niin on tosi maukasta!

WP_20151223_19_39_27_Pro-horz

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (6)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
23.1.2016 09:03

Voi kiitos!! 🙂

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
22.1.2016 22:38

Vaaaau, aivan kuin suoraan konditorian vitriinistä! Todella upean näköinen ja niin houkutteleva kuva 😛

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
20.1.2016 08:18

Ei maistu vahvasti, paitsi kiilteessä kun lorautin enempi Baileysta siihen. Itse kun tykkään siitä kovasti 🙂 Mutta jos laittaa kiilteeseen suhteessa enempi maitoa niin ei ole tujua sitten. Kakussa muuten maku ei tule yli….. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
20.1.2016 08:13

Vau miten upea kakkupala ja hienolta näyttää myös kokonainen kakku tuossa pienemmässä kuvassa. Tässä kakku aikuisten juhliin 🙂 Ihan mielenkiinnosta kyselen maistuuko tuo baileys kuinka vahvasti tuossa kakussa?

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
19.1.2016 10:34

🙂 Kakunpalan päällä on suklaakiekosta höylätty suklaata koristeeksi..

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.1.2016 10:30

Voi tajuton, kyllä sä olet varsinainen konditori-mestari! 🙂
Mikä luomus,mikä kuva Tämä kakku pala olikin sitten minulle varattu, eikös niin!?
Uteliaisuuttani Kysyn mikä on tuo koriste kakku palan päällä kun sitä en pysty kuvan perusteella selvittämään? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa