Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Irppa

Vuokaleipä

18.1.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_10933753_10205233446823378_6900958788533416862_n_600x600.jpg

Tarvitset:

– 4-5 dl vettä
– 3/4 paketti hiivaa
– 1 dl kauraleseitä
– 1 dl ohrajauhoja
– 2 tl ruususuolaa
– 1 rkl siirappia tai hunajaa
– 7 dl vehnäjauhoja

Voitele vuoka voilla. Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi/hunaja, kauraleseet ja ohrajauhot. Anna turvota liinan alla n. 30 minuuttia. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen.
Taikina saa jäädä hieman löysähköksi. Kaada taikina voideltuun vuokaa ja anna kohota vielä n. 30 minuuttia liinan alla. Ripottelin päälle vielä pellavansiemeniä, mutta halutessasi voit jättää ne pois.
Paista uunin alatasolla 250 asteessa n.25 minuuttia.
HOX! Taikina turpoaa paljon, joten vuoka jossa leivän paistat kannattaa täyttää vain puolilleen. Itse käytin 25cm leipävuokaa ja taikina menee juuri siihen puolilleen eikä yhtään jää yli.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskatTaikinat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_20161201_175128_400x400.jpgIrppaAmerikkalainen porkkanakakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_10933753_10205233446823378_6900958788533416862_n_400x400.jpgIrppaVuokaleipä
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_DSC_1019_400x400.jpgIrppaPorkkanapiirakka
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_DSC_0931_400x400.jpgIrppaSnickerspiirakka
6

Kommentit (7)

Irppa
Kinuskileipomo Irppa
10.6.2019 19:51

Hennikki86, laittaisin varmaan yhden kokonaisen pussin kuivahiivaa. Yhdessä pussissa on sopiva määrä hiivaa esim. n.5dl sämpylätaikinaan.

hennikki86
21.12.2018 08:15

Kuinka paljon kuivahiivaa tulisi laittaa tuon hiivan tilalle?

Irppa
Kinuskileipomo Irppa
17.7.2016 17:00

Miukku: tuohon en osaa kyllä vastata :/

Miukku
9.2.2016 19:58

Maukas ja komia leipä tulee tällä reseptillä. Mitenkähän onnistuisi lylmäkohotus ja tehtäisiinkö se ennen vehnäjauhojen lisäämistä vai valmis taikina yön yli jääkaapissa?

Heni82
Kinuskileipomo Heni82
5.12.2015 16:24

njam. Laitoin päärynäsiideriä nesteeksi. onpa hyvää 😀

Irppa
Kinuskileipomo Irppa
21.1.2015 22:56

Moikka Patarouva! En ole itse kokeillut noin, mutta miksipä ei voisi toimia. Mikäli teet noin, kannattaa taikinaa kohottaa sitten sen 1h verran. Kerro jos kokeilet, että kuinka toimi! 🙂

Patarouva
21.1.2015 17:40

Leipäreseptit yleensä kiinnostaa. Tätä pitää kokeilla. Toimisiko tämä ohje, jos lisään vehnäjauhotkin heti kauraleseiden ja ohrajauhojen kanssa, ja vasta sitten koko taikina kohoamaan? Oletko itse kokeillut noin?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa