Kinuskileipomo Irppa

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Taikinat Nähty 85675 kertaa
 
18.01.2015
 
7 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVuokaleipä


Maukas ja kuohkea vuokaleipä joka sulaa suussa! VAROITUS: leipä on niin herkullista, että se hupenee hyvin nopeasti 😉

Tarvitset:

– 4-5 dl vettä
– 3/4 paketti hiivaa
– 1 dl kauraleseitä
– 1 dl ohrajauhoja
– 2 tl ruususuolaa
– 1 rkl siirappia tai hunajaa
– 7 dl vehnäjauhoja

Voitele vuoka voilla. Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi/hunaja, kauraleseet ja ohrajauhot. Anna turvota liinan alla n. 30 minuuttia. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen.
Taikina saa jäädä hieman löysähköksi. Kaada taikina voideltuun vuokaa ja anna kohota vielä n. 30 minuuttia liinan alla. Ripottelin päälle vielä pellavansiemeniä, mutta halutessasi voit jättää ne pois.
Paista uunin alatasolla 250 asteessa n.25 minuuttia.
HOX! Taikina turpoaa paljon, joten vuoka jossa leivän paistat kannattaa täyttää vain puolilleen. Itse käytin 25cm leipävuokaa ja taikina menee juuri siihen puolilleen eikä yhtään jää yli.