18.1.2015
Pohja
– 5 kananmunaa
– 5dl sokeria
– 2tl ruokasoodaa
– 3tl leivinjauhetta
– 5tl kanelia
– 6-7dl vehnäjauhoja
– 2,5dl sulaa margariinia
– 6dl porkkanaraastetta
Kuorrute
– 100g pehmeää voita
– 300g sulatejuustoa
– 200-400g tomusokeria
– 5tl vaniljasokeria
OHJE
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota sitten muna ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Ei kannata säikähtää, sillä pohjasta tulee aika jämäkkä. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20min.
Kokeile tikulla, että pohja on kypsä ja anna jäähtyä. Kippaa pohja nurin niin, että sileä puoli jää ylös. Tee sitten täyte. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele päälle pähkinärouhetta tai muuta koristetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Anteeksi, olen ihan unohtanut sen laittaa ohjeeseen. Päivitin nyt ohjetta 🙂