Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Irppa

Porkkanapiirakka

18.1.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_DSC_1019_600x600.jpg

DSC_1015
Pohja
– 5 kananmunaa
– 5dl sokeria
– 2tl ruokasoodaa
– 3tl leivinjauhetta
– 5tl kanelia
– 6-7dl vehnäjauhoja
– 2,5dl sulaa margariinia
– 6dl porkkanaraastetta

Kuorrute
– 100g pehmeää voita
– 300g sulatejuustoa
– 200-400g tomusokeria
– 5tl vaniljasokeria

OHJE
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota sitten muna ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Ei kannata säikähtää, sillä pohjasta tulee aika jämäkkä. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20min.
Kokeile tikulla, että pohja on kypsä ja anna jäähtyä. Kippaa pohja nurin niin, että sileä puoli jää ylös. Tee sitten täyte. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele päälle pähkinärouhetta tai muuta koristetta.

Kategoriat

LeivoksetMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_20161201_175128_400x400.jpgIrppaAmerikkalainen porkkanakakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_10933753_10205233446823378_6900958788533416862_n_400x400.jpgIrppaVuokaleipä
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_DSC_1019_400x400.jpgIrppaPorkkanapiirakka
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19909_DSC_0931_400x400.jpgIrppaSnickerspiirakka
6

Kommentit (5)

Irppa
Kinuskileipomo Irppa
17.7.2016 16:59

Anteeksi, olen ihan unohtanut sen laittaa ohjeeseen. Päivitin nyt ohjetta 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
15.6.2015 16:43

En tiedä, kuinka usein ohjeen lisännyt Irppa täällä käy, joten voin vastata vain omasta puolestani. Netistä, kun katsoin, niin monet ovat suunnilleen tämän reseptin ainemäärillä laittaneet pellilliseen porkkanapiirakkaa voita/margariinia sulatettuna jotain 200 ja 250 gramman välillä. Ehkei millään noista määristä mene pieleen? 🙂

Sarig
14.6.2015 16:26

Ohjeessa ei mainita rasvan määrää? Paljonko se on?

Irppa
Kinuskileipomo Irppa
18.1.2015 20:07

Laitoin tarkoituksella nonparelleja kun vein piirakkaa töihin ja siellä on pähkinä-allergiaa =) Muuten kyllä olisin sujauttanut varmaan pähkinärouhetta päälle. Mutta tuo toimi kyllä hyvin =)

Munkkirinkeli
18.1.2015 19:10

Tätäpä teenkin, kun kudontapiiriin on minun vuoro viedä seuraavalla kerralla kahvitarjottava. Porkkana varmaan mehevöittää täytettä mukavasti. Kuorrutteen päällä hopea nonparelli näyttää kauniilta, mutta pähkinärouhekin on kiva ajatus. Jompikumpi sitten. Kiitos ohjeesta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa