Kinuskileipomo intoilija

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 30900 kertaa
 
14.01.2017
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIRaikas vadelma-valkosuklaakakku


Helppo ja raikas kakku vaikka syntymäpäiville 🙂

Pohja:

200g kaurakeksejä
100g sulatettua voita (laktoositon)

Murskaa keksit esim. pakastepussissa/blenderissä muruksi. Sulata voi ja sekoita keksinmurut voin kanssa. Halutessaan voi laittaa irtopohjavuuan 24cm pohjalle leivinpaperin, jotta kakku on helpompi siirtää kakkualustalle. Levitä voi-keksiseos vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteitä.

Valkosuklaatäyte (alempana kakussa):

3 liivatelehteä + 2 rkl kiehuvaa vettä
125g maitorahkaa (laktoositon) – 250g purkista riittää loput toiseen täytteeseen.
200g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
0,5 dl sokeria (halutessaan voi laittaa 1dl)
200g valkosuklaata
2 dl kuohukerma (laktoositon)

Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri sekaisin. Sulata voi esim. mikrossa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma. Sitten laita 2 rkl kiehuvaa vettä johonkin astiaa esim. kahvikuppiin ja lisää liivatelehdet huolella sekottaen. Kannattaa puristaa ylimääräinen vesi liivatelehdistä ennen niiden laittamista kuumaan veteen. Sekoita liivatelehti seos tuorejuusto kulhoon ja lisää myös valkosuklaa. Lopuksi kääntelemällä varovasti lisää kermavaahto ja laita täyte vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan vadelmatäytettä.

Vadelmatäyte:

300 g vadelmia – tuoreita/pakaste
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
125g maitorahkaa
200g tuorejuustoa ( laktoositon)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Voit antaa hetken jäähtyä ja sitten paseerata seoksen siivilän läpi. Ei kuitenkaan liian kylmäksi, sillä liivatelehdet eivät muute liukene. Paseerauksen jälkeen lisää puristetut liivatlehdet huolella seokseen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää seos vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele kermavaahdo vadelma-tuorejuusto seokseen. Kaada seos valkosuklaaseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Voit seuraavana päivänä koristella mm. pakastevadelmilla Jos kotimaisia! tai keksinmurulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA