Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
Täyte:
200 g sitruunarahkaa
loraus mansikkahilloa
2,5 dl vispikermaa ( suurin osa kakun päälle)
500g mansikoita
0,3 dl sitruunamehua + 0,3 dl vettä¨
Koristelu:
Kermavaahtoa
( riitti hyvin tuo 2,5 dl sekä päälle että täytteeseen)
mansikoita
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Yhdistä vaahto ja kuivat aineet varovasti käännellen
4. Levitä pelille ja paista noin 10 min 175 asteessa
( en halunnut niin isoa kuin pelti, joten jätin hieman tilaa reunalle)
5. Käännä pohja toisinpäin, sillä irtoaa kuumana helpommin ja leikkaa keskeltä halki
6. Aseta johonkin alustalle ja kostuta sitruuna/vesi seoksella
( itse laitoin leikkuulaudalle ja siihen päälle foliota)
7. Vaahdota vispikerma ja lisää halutessasi sokeria
8. Leikkaa muutamia mansikoita välikerrokseen
9. Sitten levitä ensiksi pieni kerros masikkahilloa,
sitten noin 150 g sitruunarahkaa, hieman kermavaahtoa ja aseta päälle puolikkaat mansikan palat
10. Sitten hattukerros päälle ja kostuta sitä hieman
11. Levitä loppu sitruunaarahka ohueksi kerrokseksi kakun pintaan
12. Sitten loppu kermavaahto ja mansikat kakun päälle.
On varmasti hyvää ja erittäin helppo tekoinen.😋