25.8.2017
Mökillä on välillä ihana päästä helpolla, joten tällä kertaa pohjana toimi Myllyn Paras – pyöreä piirakkataikina makea. Sillä saa näppärästi piirakan kuin piirakan tehtyä. Maku on hyvä ja taikinaa on riittävästi. Tällä kertaa marjana toimi pihalta napatut punaviinimarjat.
Pohja:
1kpl Myllyn paras- pyöreä piirakkataikina makea
https://www.myllynparas.fi/tuotteet/pyorea-piirakkataikina-makea-380-g
Täyte:
– Oman maun mukaan tuoreita punaviinimarjoja. Itsellä noin 5dl.
– Kermaviili 200g
– 1kpl kananmuna
– loraus vaniljasokeria
– 1-2 rkl sokeria
Valmistus:
1. Sulata pohjaa joko huoneenlämmössä tunnin verran tai varovasti mikrossa käännellen. Huom! kannattaa varoa, ettei mene liian löysäksi!
2. Levitä piirakkapohja vuokaan. Ei tarvitse voitelua.
3. Sekoita kaikki muut ainekset varovasti kulhossa. Poista marjoista ylimääräiset lehdet ja varret.
4. Levitä seos vuokaan.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Nauti sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen kera.
– Intoilija
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos paljon palautteesta! Juoma oli tarjolla piirakan kanssa ja törmäsin kesämökillä tähän yhdessä kahvilassa sekä ainakin joissakin k-supermarketeissa on ollut tuotetta myynnissä myös colan makuisena. Suosittelen maistamaan, jos löytyy.