Tämä resepti on mitoitettu sisähalkaisijaltaan 23 cm vuokaan, jonka korkeus on 6 cm. Kakun teossa on monta hyydytysvaihetta, reseptissä on havainnollistavat kuvat vaiheista.
Käytä kalvona mahdollisimman paksua reunakalvoa, jokaa pitää muotonsa ympyräksi teipattuna. Voit tarvittaessa teipata useamman kalvon päällekkäin tuomaan jämäkkyyttä. Lopuksi voit vielä halutessasi päällystää teipatut kalvot tuorekelmulla.
Pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g Voita tai margariinia
Valkosuklaamousse
3,5 dl Kuohukermaa
175 g Vaniljarahkaa
225 g Valkosuklaata
210 g Smetanaa
4 kpl Liivatelehteä
2 rkl Vettä
Mustikkamousse
2,5 dl Kuohukermaa
125 g Vaniljarahkaa
250 g Mustikoita soseena
tarvittaessa Sinistä elintarvikeväriä (pastaväri)
0,5 dl Sokeria
3 kpl Liivatelehteä
2 rkl Vettä
Kinuskikiille
2 dl Kuohukermaa
1,5 dl Fariinisokeria
1 kpl Liivatelehti
Kakun valmistaminen
Pohja:
- Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä keksimassa tasaisesti pohjalle. Laita viileään jähmettymään.
Valkosuklaamousse:
- Laita 2 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, vispaa joukkoon vaniljarahka. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa. Vispaa sulatettu suklaa varovasti kerman joukkoon. Vispaa myös smetana varovasti kerman joukkoon.
- Ota moussesta puolet toiseen astiaan ja laita jääkaappiin myöhempää vaihetta varten.
- Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
- Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon.
Kakkuvuoan valmistelu ja ensimmäisen kerroksen täyttö:
- Laita kakkuvuoan sisäreunalle kalvo, sekä tee kalvosta kaksi rengasta, joiden halkaisijat ovat 13 cm sekä 16,5 cm. Asettele kalvorenkaat vuokaan niin, että ne ovat sekä vuokaan että toisiinsa nähden keskeisesti samassa linjassa.
- Annostele moussea tasaisesti sisemmän kalvorenkaan sisälle sekä aivan uloimmaiseen, reunakalvon ja ulomman kalvorenkaan väliin jäävälle alueelle. Pyri tekemään kerroksista mahdollisimman lähelle samankorkuiset. Valkoista moussea sisältävien alueiden väliin jää tyhjä tila. Laita kylmään hyytymään vähintään tunnin ajaksi tai kunnes pinta on sopivasti hyytynyt.
Ensimmäinen kerros.
Mustikkamousse:
- Laita 1,5 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vispaa joukkoon vaniljarahka sekä sokeri.
- Soseuta mustikat ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
- Jos haluat sinisemmän sävyn, lisää tässä vaiheessa sinistä elintarvikeväriä, esim. pastaväriä joukkoon. Väriä joutuu käyttämään melko runsaasti, jos sävystä haluaa reilusti sinisen.
- Ota mustikkamoussesta puolet toiseen astiaan ja laita jääkaappiin myöhempää vaihetta varten.
- Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
- Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana mustikkamoussen joukkoon.
Toisen kerroksen täyttö:
- Annostele mustikkamoussea tasaisesti vuokaan aiempien valkoisten moussekerrosten päälle. Pyri tekemään kerroksista mahdollisimman lähelle samankorkuiset. Laita kylmään hyytymään vähintään tunnin ajaksi tai kunnes pinta on sopivasti hyytynyt.
Toinen kerros.
Kolmannen kerroksen täyttö:
- Laita 2 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen.
- Ota valkosuklaamousse jääkaapista ja notkista sitä hieman vatkaamalla sähkövatkaimella.
- Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
- Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon
- Annostele valkosuklaamoussea tasaisesti vuokaan aiempien sinisten kerrosten päälle. Pyri tekemään kerroksista mahdollisimman lähelle samankorkuiset. Laita kylmään hyytymään vähintään tunnin ajaksi tai kunnes pinta on sopivasti hyytynyt.
Kolmas kerros.
Neljäs täyttö, lipun pystyraita:
- Laita 1,5 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen.
- Ota mustikkamousse jääkaapista ja notkista sitä hieman vatkaamalla sähkövatkaimella.
- Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
- Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana mustikkamoussen joukkoon
- Poista vuoan sisältä kalvorenkaat. Työtä helpottaaksesi voit katkaista kalvot parista kohdasta
- Annostele mustikkamousse vuokaan, pyri täyttämään pohjalta asti ettei jää ilmakuplia. Voit käyttää apuna pursotustyllaa tai muovipussia, jonka kulma on leikattu auki.
- Laita kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
Pystyraita.
Hyydytetty kakku ennen kinuskin laittoa.
Kinuskikiille:
- Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta teflonkattilassa kerma ja fariinisokeri pari minuuttia niin, että kaikki sokeri on sulanut.
- Sekoita kiehuvaan seokseen liotettu ja puristeltu liivatelehti.
- Anna kinuskikiilteen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi
- Jos haluat varmistua, että kakussa oleva sininen rengas ei näy kinuskin läpi, voit peittää kakun pinnan vaikka ohuella kermavaahtokerroksella
- Kaada kinuskikiille kakun pinnalle ja siirrä kylmään hyytymään parin tunnin ajaksi.
Kun kakku on hyytynyt, voit avata irtopohjavuoan reunuksen ja poistaa reunakalvon. Halutessasi voit vielä koristella kinuskikiilteen pinnan.
Oletpas sinä tehnyt hienon ja juhlavan kakun! Huikea 🙂