Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Inssi leipoo

Suomi 100 hyydykekakku

9.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28472_DSC_2425_2_600x600.jpg

Tämä resepti on mitoitettu sisähalkaisijaltaan 23 cm vuokaan, jonka korkeus on 6 cm. Kakun teossa on monta hyydytysvaihetta, reseptissä on havainnollistavat kuvat vaiheista.

Käytä kalvona mahdollisimman paksua reunakalvoa, jokaa pitää muotonsa ympyräksi teipattuna. Voit tarvittaessa teipata useamman kalvon päällekkäin tuomaan jämäkkyyttä. Lopuksi voit vielä halutessasi päällystää teipatut kalvot tuorekelmulla.

 

Pohja

180 g                   Digestive-keksejä
75 g                     Voita tai margariinia

 

Valkosuklaamousse

3,5 dl                  Kuohukermaa
175 g                  Vaniljarahkaa
225 g                  Valkosuklaata
210 g                  Smetanaa
4 kpl                   Liivatelehteä
2 rkl                    Vettä

 

Mustikkamousse

2,5 dl                  Kuohukermaa
125 g                  Vaniljarahkaa
250 g                  Mustikoita soseena
tarvittaessa      Sinistä elintarvikeväriä (pastaväri)
0,5 dl                  Sokeria
3 kpl                   Liivatelehteä
2 rkl                    Vettä

 

Kinuskikiille

2 dl                     Kuohukermaa
1,5 dl                  Fariinisokeria
1 kpl                   Liivatelehti


Kakun valmistaminen

 

Pohja:

  •  Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä keksimassa tasaisesti pohjalle. Laita viileään jähmettymään.


Valkosuklaamousse:

  •  Laita 2 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, vispaa joukkoon vaniljarahka. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa. Vispaa sulatettu suklaa varovasti kerman joukkoon. Vispaa myös smetana varovasti kerman joukkoon.
  • Ota moussesta puolet toiseen astiaan ja laita jääkaappiin myöhempää vaihetta varten.
  • Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
  • Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon.


Kakkuvuoan valmistelu ja ensimmäisen kerroksen täyttö:

  •  Laita kakkuvuoan sisäreunalle kalvo, sekä tee kalvosta kaksi rengasta, joiden halkaisijat ovat 13 cm sekä 16,5 cm. Asettele kalvorenkaat vuokaan niin, että ne ovat sekä vuokaan että toisiinsa nähden keskeisesti samassa linjassa.
  • Annostele moussea tasaisesti sisemmän kalvorenkaan sisälle sekä aivan uloimmaiseen, reunakalvon ja ulomman kalvorenkaan väliin jäävälle alueelle. Pyri tekemään kerroksista mahdollisimman lähelle samankorkuiset. Valkoista moussea sisältävien alueiden väliin jää tyhjä tila. Laita kylmään hyytymään vähintään tunnin ajaksi tai kunnes pinta on sopivasti hyytynyt.


Ensimmäinen kerros.

Mustikkamousse:

  • Laita 1,5 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Vispaa joukkoon vaniljarahka sekä sokeri.
  • Soseuta mustikat ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
  • Jos haluat sinisemmän sävyn, lisää tässä vaiheessa sinistä elintarvikeväriä, esim. pastaväriä joukkoon. Väriä joutuu käyttämään melko runsaasti, jos sävystä haluaa reilusti sinisen.
  • Ota mustikkamoussesta puolet toiseen astiaan ja laita jääkaappiin myöhempää vaihetta varten.
  • Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
  • Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana mustikkamoussen joukkoon.


Toisen kerroksen täyttö:

  • Annostele mustikkamoussea tasaisesti vuokaan aiempien valkoisten moussekerrosten päälle. Pyri tekemään kerroksista mahdollisimman lähelle samankorkuiset. Laita kylmään hyytymään vähintään tunnin ajaksi tai kunnes pinta on sopivasti hyytynyt.


Toinen kerros.

Kolmannen kerroksen täyttö:

  • Laita 2 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen.
  • Ota valkosuklaamousse jääkaapista ja notkista sitä hieman vatkaamalla sähkövatkaimella.
  • Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
  • Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon
  • Annostele valkosuklaamoussea tasaisesti vuokaan aiempien sinisten kerrosten päälle. Pyri tekemään kerroksista mahdollisimman lähelle samankorkuiset. Laita kylmään hyytymään vähintään tunnin ajaksi tai kunnes pinta on sopivasti hyytynyt.


Kolmas kerros.


Neljäs täyttö, lipun pystyraita:

  • Laita 1,5 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen.
  • Ota mustikkamousse jääkaapista ja notkista sitä hieman vatkaamalla sähkövatkaimella.
  • Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet.
  • Vatkaa huolellisesti liivate-vesiseos ohuena nauhana mustikkamoussen joukkoon
  • Poista vuoan sisältä kalvorenkaat. Työtä helpottaaksesi voit katkaista kalvot parista kohdasta
  • Annostele mustikkamousse vuokaan, pyri täyttämään pohjalta asti ettei jää ilmakuplia. Voit käyttää apuna pursotustyllaa tai muovipussia, jonka kulma on leikattu auki.
  • Laita kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.


Pystyraita.


Hyydytetty kakku ennen kinuskin laittoa.

Kinuskikiille:

  • Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
  • Kiehauta teflonkattilassa kerma ja fariinisokeri pari minuuttia niin, että kaikki sokeri on sulanut.
  • Sekoita kiehuvaan seokseen liotettu ja puristeltu liivatelehti.
  • Anna kinuskikiilteen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi
  • Jos haluat varmistua, että kakussa oleva sininen rengas ei näy kinuskin läpi, voit peittää kakun pinnan vaikka ohuella kermavaahtokerroksella
  • Kaada kinuskikiille kakun pinnalle ja siirrä kylmään hyytymään parin tunnin ajaksi.

Kun kakku on hyytynyt, voit avata irtopohjavuoan reunuksen ja poistaa reunakalvon. Halutessasi voit vielä koristella kinuskikiilteen pinnan.

Ainesosat

MustikkaToffee/kinuskiVanilja

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Kategoriat

ItsenäisyyspäiväJuusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28472_DSC_2425_2_400x400.jpgInssi leipooSuomi 100 hyydykekakku
6

Kommentit (6)

kintas
Kinuskileipomo kintas
10.12.2017 14:11

Oletpas sinä tehnyt hienon ja juhlavan kakun! Huikea 🙂

Pasi T
Kinuskileipomo Pasi T
9.12.2017 21:49

Kiitoksia! Kyllähän siinä 3d-malleja ja Exceliä pyöriteltiin, että sain raaka-aineiden määrät suunnilleen oikein. Se kuitenkin helpotti, että Kinuskikissan Juhlapöydän raitakakusta tiesin tämän käytössä olevan vuoan tulevan piripintaan, joten massan kokonaismäärä oli tiedossa. Piti vaan saada sinisen ja valkoisen tilavuuksien suhde laskettua. Loppu olikin sitten pää kylmänä olemista 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
9.12.2017 21:31

waude, waude!

Kinuskiemo
9.12.2017 21:07

Onpa taidokas kakku ja kakun täyteidea kekseliäs! 🙂 Galleriassa näin kakkusi ensin ja ajattelin heti, kun kerroit kakun olevan muunnos Kinuskikissan Juhlapöydän raitakakusta, että kiva olisi saada tarkemmat ohjeet toteutuksesta. ”Korkeampaa matematiikkaa” on täytynyt olla mukana sovelluksessa. Annoitkin täsmälliset ohjeet sekä valmistukseen että tarvikkeisiin. Kiitos! Hieno lopputulos ja mahtavaa, että jokainen herkuttelija saa itsenäisyyspäivää juhliessaan lautaselleen siniristilipun kakkupalansa mukana.

Pasi T
Kinuskileipomo Pasi T
9.12.2017 20:00

Kiitoksia paljon mari-johanna! Ja hupsista, olin vielä muokkaamassa reseptiä, mutta se olikin näköjään jo julkinen. No eipä mitään, muotoiluja enää siitä hieroin kohdilleen.

Pitkään mietin, että missä järjestyksessä tämä kannattaisi tehdä ja päädyin sitten tähän. Aikaa ja kärsivällisyyttä tämän kokoaminen vaatii, mousset ovat kuitenkin ihan yksinkertaisia valmistaa 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.12.2017 19:55

Tervetuloa Kinuski yhteisöön Inssi leipoo leipomon uusi taitava leipuri! 🙂
Sinä se avasit leipomosi kertakaikkiaan upealla luomuksella. Monta eri vaihetta, vaativat tarkkuutta ja pitkää pinnaa, näin jokainen saa omalle lautaselleen oman siniristi lippunsa! 🙂
Tarkat yksityiskohtaiset ohjeet ja selkeät kuvat auttavat varmasti meitä muita kakun tekijöitä jatkossa!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa