22.6.2015
Gluteenittomat pikkuleivät
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja vanilliinisokeri pehmeäksi sähkövatkaimella.
Lisää muna.
Lisää lopuksi perunajauhot vähän kertanaan.
Vaivaa taikina kevyesti (käytin taikinakoukkuja mutta eiköhän käsin onnistu yhtä hyvin).
Pyöritä taikina pieniksi palloiksi.
Laita ne leivinpaperille ja paina ensin perunajauhoissa käytetyllä lusikalla pallo litteäksi, sitten perunajauhoissa käytetyllä haarukalla kuvion saadaksesi. (Koin helpommaksi käyttää ensin lusikkaa, haarukka jäi vain kiinni.)
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10-20 min.
(Itse paistoin n. 19min mutta se, kauanko keksit paistuvat riippuu täysin uunista, meillä uuni toimii hieman miten sattuu joten lyhempikin aika voi riittää. Paistoaikaan vaikuttaa myös keksien koko, paksummat ja isommat keksit luonnollisesti paistuvat hieman pidempään kuin ohkaiset keksit.
Keksejä voi tarkkailla paiston aikana, kun reunat alkavat hieman muuttua kullanruskeiksi, ne luultavimmin ovat valmiita. Voit myös avata luukkua ja kurkata keksin alle, jos se on hieman ruskistunut, keksit ovat luultavasti valmiita.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tein kookossokerilla nämä pikkuleivät ja tuli hyviä. Ajattelin kysyä voisikohan tällä reseptillä tehdä taikinan piirakkavuokaan, jos lisäisi vaikka 1tl leivinjauhetta?