Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo ihaa87

sima

8.1.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false

Tulee 4 litraa (laittaa esim. Ämpäriin käymään)

Tarvikkeet:
4 litraa vettä
250g fariinisokeria
250g sokeria
1-2 sitruunaa
1/5tltuorehiivaa (herneen kokonen pala)

Pullotusvaihessa tarvii sokeria ja muutama rusina.

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.kaada loput vedet päälle ja laita sitruunaviipaleet joukkoon (ilman kuorta), anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteen joukkoon. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1tl sokeria ja muutama rusina.

ÄLÄ LAITA KORKKIA LIIAN TIUKALLE, käyminen aiheuttaa painetta.
Sima on valmista, kun rusinat nousee pintaa. Huoneenlämmössä noin 3 vrk ja kylmässä viikon.

Kategoriat

JuomatVappu

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.ihaa87sima
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.ihaa87pika munkit
4

Kommentit (2)

Kinuskiemo
10.1.2015 19:52

Voi, simaresepti olikin kiva yllätys. Positiivinen ja toiveikas – päivä pitenee ja sima-aikaa kohti mennään.

Piparkakku
10.1.2015 16:13

Jess, vielä se tulee vappukin kunhan ensin kärvistellään pakkasessa. Sitte vois kokeilla tehdä simaa ihan itse. Säilytän tämän ohjeen muistissani. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa