8.1.2015
Tulee 4 litraa (laittaa esim. Ämpäriin käymään)
Tarvikkeet:
4 litraa vettä
250g fariinisokeria
250g sokeria
1-2 sitruunaa
1/5tltuorehiivaa (herneen kokonen pala)
Pullotusvaihessa tarvii sokeria ja muutama rusina.
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.kaada loput vedet päälle ja laita sitruunaviipaleet joukkoon (ilman kuorta), anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteen joukkoon. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1tl sokeria ja muutama rusina.
ÄLÄ LAITA KORKKIA LIIAN TIUKALLE, käyminen aiheuttaa painetta.
Sima on valmista, kun rusinat nousee pintaa. Huoneenlämmössä noin 3 vrk ja kylmässä viikon.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi, simaresepti olikin kiva yllätys. Positiivinen ja toiveikas – päivä pitenee ja sima-aikaa kohti mennään.