19.1.2014
Taikina:
3dl kylmää maitoa
50g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 munaa
150g sulatettua margariinia tai voita
1tl vanilliinisokeria
n. 9 dl vehnäjauhoja
1. Alusta kuten pullataikina. Huomaa, että maito on kylmää.
2. Jaa taikina kahteen osaan.
3. Kaulitse kaksi uunipellin kokoista, suorakaiteen muotoista levyä. Voit kaulita pohjaksi tulevan levyn leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Nosta tämä pohjalevy leivinpapereineen uunipannulle.
Vaniljakiisseli:
1 muna
1dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
3tl vanilliinisokeria
2dl maitoa
1rkl margariinia tai voita
1 Mittaa kaikki kiisselin aineet pinnoitettuun kattilaan. Sekoita. Nosta kattila liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa.
2. Kaada ja levitä kiisseli pohjaosan päälle uunipannulle.
Täyte:
100g margariinia
1 1/2 dl tomusokeria
3tl banilliinisokeria
1. Mittaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kulhoon.
2. Vaahdota täyte sähkövatkaimen avulla.
3. Levitä täyte toisen suorakaiteen muotoisen levyn päälle ja kääri levy rullalle. ( Niinkuin kääretorttu)
4 Leikkaa rullasta n. 1 1/2 cm:n kokoisia paloja. ( Tai niinkuin itse tein eli laskin sopivan määrän, 16 palaa)
5. Asettele palat pohjalevyn, vaniljakiisselin päälle.
Paista heti 225 asteessa 10-15 min. Huomaa, että paistoaika ei saa olla liian pitkä, niin että kierteet ottavat vähän väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Jep onhan se hyvää ja kannattaa kokeilla!