1.1.2014
Pohja:
150 g Gluteenittomia pipareita
75 g Voita
Valkosuklaamousse:
250 g Tuorejuustoa
3,75 dl Vispikermaa
1,5 tl Vaniljasokeria
195 g Valkosuklaata
3 Liivatelehteä
1,5 rkl Sitruunamehua
Kiille:
3 dl Glögiä
2-3 Liivatelehteä
Öljyä kasviöljyllä noin 24 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reuna ja tomusokeroi se. Aseta irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoilualustalle. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru keskenään ja painele seos irtopohjavuoan reunan sisälle tarjoilualustalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Jätä liivateliemi hetkeksi jäähtymään. Sekoita vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan pallovispilällä sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.
Kaada valkosuklaamousse vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai pakastimessa noin puoli tuntia.
Laita kiilteen liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi. Sulata liivatelehti glögiin ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille kakun päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Juu ole hyvä:) Glögi tais olla Marlin ja lasipullossa. Tiivistettä.