Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Icemint

Gluteeniton glögikakku

1.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15991_Joulu-2013-ja-vauva-536_600x600.jpg

Joulu 2013 ja vauva 536

Pohja:

150 g   Gluteenittomia pipareita
75 g     Voita

Valkosuklaamousse:

250 g   Tuorejuustoa
3,75 dl   Vispikermaa
1,5 tl  Vaniljasokeria
195 g Valkosuklaata
3 Liivatelehteä
1,5 rkl Sitruunamehua

Kiille:

3 dl Glögiä
2-3 Liivatelehteä

Öljyä kasviöljyllä noin 24 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reuna ja tomusokeroi se. Aseta irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoilualustalle. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru keskenään ja painele seos irtopohjavuoan reunan sisälle tarjoilualustalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Jätä liivateliemi hetkeksi jäähtymään. Sekoita vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan pallovispilällä sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.

Kaada valkosuklaamousse vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai pakastimessa noin puoli tuntia.

Laita kiilteen liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi. Sulata liivatelehti glögiin ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille kakun päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15991_Talvea-2014-259_400x400.jpgIcemintMeetvursti-pippurihärkä voileipäkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15991_kokkolassa-ja-2014-128_400x400.jpgIcemintVaniljaviinerilevy
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15991_Joulu-2013-ja-vauva-144_400x400.jpgIcemintHaisulikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15991_Joulu-2013-ja-vauva-536_400x400.jpgIcemintGluteeniton glögikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15991_Joulu-2013-ja-vauva-192_400x400.jpgIcemintTonttupopsit

Kommentit (2)

Icemint
Kinuskileipomo Icemint
19.1.2014 16:41

Juu ole hyvä:) Glögi tais olla Marlin ja lasipullossa. Tiivistettä.

Piparkakku
1.1.2014 22:28

Kiitos tästä ohjeesta. Gluteeniton joulukakun ohje on hyvä olla varastossa. Pistän tämän talteen. Mitä glögiä käytit? Tiivistettä vai laimensitko jotenkin?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa