Kinuskileipomo Hunajatimjami

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit Nähty 60974 kertaa
 
26.04.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTITerveellinen siemennäkkileipä


Tämä siemennäkkileipä on ollut vakiherkku (terveellinen sellainen!) perheemme iltapalapöydässä. Näkkäri on erittäin helppo tehdä, ainoastaan paiston kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä paiston loppupuolella saattaa näkkäri saada helposti hieman liikaa väriä. Ensimmäisellä paistokerralla kannattaa säätää munakello leikkaamisen jälkeen vaikkapa vain kymmeneksi minuutiksi, ja lisätä paistoaikaa aina viisi minuuttia kerrallaan. Näin saat selville, miten oma uunisi käyttäytyy näkkäriä paistettaessa ja seuraavalla kerralla osaat suoraan säätää oikean paistoajan. Ei muuta kun kokeilemaan!

Ainoa huono puoli näkkärissä on, että hieman jäähtyneenä koko pellillinen katoaa alta aika yksikön…

Siemennäkkileipä:

 

1 ½ dl Myllyn Paras kaurahiutaleita

2 dl Myllyn Paras ruisjauhoja

1 dl seesaminsiemeniä

½ dl auringonkukansiemeniä

½ dl kurpitsansiemeniä

½ dl pellavansiemeniä

1 tl suolaa

4 dl lämmintä vettä

2 rkl oliiviöljyä

 

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sitten lämmin vesi ja öljy. Anna turvota noin 5 minuuttia. Levitä uunipellille tasaisesti. Kannattaa kastella käsiä kylmällä vedellä niin levitys onnistuu vaivattomammin.

Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja leikkaa annospaloiksi. Nosta sitten takaisin uuniin ja paista vielä 30-40 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon uunista ja kannattaakin leikkaamisen jälkeen laittaa paistoaika munakelloon huomattavasti alakanttiin ensimmäistä kertaa paistettaessa. Seuraavilla paistokerroilla tiedät miten uunisi käyttäytyy ja osaat asettaa oikean paistoajan samantien!

 

Nauti jäähtyneenä voin ja vaikkapa voimakkaan juuston kanssa!

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo