26.4.2015
Saaristolaisleipä:
1 l piimää (laktoositon)
75 g hiivaa
3 dl tummaa siirappia
3 dl olutmaltaita
3 dl Myllyn Paras kuidukas kolmen viljan leseseosta
3 dl Myllyn Paras ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl Myllyn paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput aineet eli siirappi, olutmaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Taikinaa ei vaivata. Jaa taikina paperisiin leipävuokiin (ei tarvitse voidella). Asettele metallisen paistiritilän tai uunipellin päälle ja anna kohota leivinliinalla peitettynä 1 1/2 t.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä keskitasolla noin 1-1,5 tuntia uunista riippuen. Tarkkaile leipien väriä etteivät ne kärähdä. Anna leipien jäähtyä vuoissaan. Kääri leivät hieman kostutettuun sideharsoon ja laita muovipussiin ja jääkaappiin tekeytymään. Leivät ovat parhaimmillaan parin-kolmen päivän päästä. Leivät voi myös pakastaa!
Leipien kanssa tarjosin perinteistä oivariinia sekä basilika-raejuustolevitettä:
Basilika-raejuustolevite:
200g raejuustoa (laktoositon)
4 rkl suolaista voita
1 dl tuoretta basilikaa
½ tl mustapippuria myllystä
Laita kaikki aineet kulhoon ja surauta sauvasekottimella tahnaksi. Anna olla jääkaapissa vähintään päivän ennen tarjoilua, mutta levite säilyy myös useamman päivän.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oi saaristolaisleipä on kyllä niin hyvää ja tuo levite vaikuttaa myös hyvältä.