Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hunajatimjami

Saaristolaisleipä

26.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_0772_600x600.jpg

Saaristolaisleipä:

1 l piimää (laktoositon)

75 g hiivaa

3 dl tummaa siirappia

3 dl olutmaltaita

3 dl Myllyn Paras kuidukas kolmen viljan leseseosta

3 dl Myllyn Paras ruisjauhoja

1 rkl suolaa

10 dl Myllyn paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi mikrossa. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput aineet eli siirappi, olutmaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Taikinaa ei vaivata. Jaa taikina paperisiin leipävuokiin (ei tarvitse voidella). Asettele metallisen paistiritilän tai uunipellin päälle ja anna kohota leivinliinalla peitettynä 1 1/2 t.

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä keskitasolla noin 1-1,5 tuntia uunista riippuen. Tarkkaile leipien väriä etteivät ne kärähdä. Anna leipien jäähtyä vuoissaan. Kääri leivät hieman kostutettuun sideharsoon ja laita muovipussiin ja jääkaappiin tekeytymään. Leivät ovat parhaimmillaan parin-kolmen päivän päästä. Leivät voi myös pakastaa!

 

Leipien kanssa tarjosin perinteistä oivariinia sekä basilika-raejuustolevitettä:

 

Basilika-raejuustolevite:

200g raejuustoa (laktoositon)

4 rkl suolaista voita

1 dl tuoretta basilikaa

½ tl mustapippuria myllystä

 

Laita kaikki aineet kulhoon ja surauta sauvasekottimella tahnaksi. Anna olla jääkaapissa vähintään päivän ennen tarjoilua, mutta levite säilyy myös useamman päivän.

[myllynparas]

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

JouluKesäKevätLeivät, sämpylät ja rieskatSyksyYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_6861_400x400.jpgHunajatimjamiServetintaitteluohjeita jouluksi
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_FullSizeRender-3_400x400.jpgHunajatimjamiPiparkakkusmoothie
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_5617_400x400.jpgHunajatimjamiPipariset mokkapalat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_2347_400x400.jpgHunajatimjamiVadelma-minttusuklaatäytekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_4557_400x400.jpgHunajatimjamiDallaspullat
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_20141102_171527_400x400.jpgHunajatimjamiHedelmäinen täytekakku
1

Kommentit (1)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
27.4.2015 08:19

Oi saaristolaisleipä on kyllä niin hyvää ja tuo levite vaikuttaa myös hyvältä.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa