Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hunajatimjami

Puolukkainen toscapiirakka

26.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_0769_600x600.jpg

Puolukkainen toscapiirakka

 Pohja:

4,5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

225 g voita tai margariinia (lakt.)

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

3 munaa

2 dl maitoa (lakt.)

3 dl puolukoita

 

Kuorrute:

150 g voita

2 dl tummaa siirappia

2 dl kuohukermaa (lakt.)

100 g mantelilastuja + 100g mantelirouhetta

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja paloittele margariini kulhoon lämpenemään.

 

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja normaali valkoinen sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää fariinisokeri ja munat edelleen vatkaten. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhot taikinaan vähitellen vuorotellen maidon kanssa.

 

Vuoraa neliskulmainen (noin 30x25cm) vuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Levitä pinnalle tuoreet tai pakastepuolukat.

Nosta taikina uuniin ja paista sen keskitasolla noin puoli tuntia.

 

Valmista täyte. Mittaa paksupohjaiseen pieneen kattilaan voi, kerma ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mantelit. Jatka keittämistä pienellä lämmöllä puoli tuntia. Nosta kattila tiskialtaaseen, johon on laskettu kylmää vettä. Varo ettei vesi pääse kosketuksiin täytteen kanssa! Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen vesihauteessa. Kun kuorrute on hieman paksuuntunut, levitä se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

 

Nosta piirakka jääkaappiin tai ulos. Anna kuorrutteen jähmettyä. Piirakan voit hyvin tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin, sillä maut senkun paranevat hieman tekeytyessään.

Nosta piirakka leivinpaperin avulla vuuasta ja leikkaa palasiksi. Nosta tarjolle ja koristele vaikkapa puolukan varvuilla.

[myllynparas]

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatPuolukka/karpalo

Kategoriat

LeivoksetMakeat piirakatSyksyYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_6861_400x400.jpgHunajatimjamiServetintaitteluohjeita jouluksi
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_FullSizeRender-3_400x400.jpgHunajatimjamiPiparkakkusmoothie
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_5617_400x400.jpgHunajatimjamiPipariset mokkapalat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_2347_400x400.jpgHunajatimjamiVadelma-minttusuklaatäytekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_4557_400x400.jpgHunajatimjamiDallaspullat
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_20141102_171527_400x400.jpgHunajatimjamiHedelmäinen täytekakku
1

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa