Kinuskileipomo Hunajatimjami

Kategoria: Leivokset,  Makeat piirakat,  Syksy,  Yhteistyöreseptit Nähty 1451 kertaa
 
26.04.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIPuolukkainen toscapiirakka


Puolukkainen toscapiirakka

 Pohja:

4,5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

225 g voita tai margariinia (lakt.)

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

3 munaa

2 dl maitoa (lakt.)

3 dl puolukoita

 

Kuorrute:

150 g voita

2 dl tummaa siirappia

2 dl kuohukermaa (lakt.)

100 g mantelilastuja + 100g mantelirouhetta

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja paloittele margariini kulhoon lämpenemään.

 

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja normaali valkoinen sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää fariinisokeri ja munat edelleen vatkaten. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhot taikinaan vähitellen vuorotellen maidon kanssa.

 

Vuoraa neliskulmainen (noin 30x25cm) vuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Levitä pinnalle tuoreet tai pakastepuolukat.

Nosta taikina uuniin ja paista sen keskitasolla noin puoli tuntia.

 

Valmista täyte. Mittaa paksupohjaiseen pieneen kattilaan voi, kerma ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mantelit. Jatka keittämistä pienellä lämmöllä puoli tuntia. Nosta kattila tiskialtaaseen, johon on laskettu kylmää vettä. Varo ettei vesi pääse kosketuksiin täytteen kanssa! Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen vesihauteessa. Kun kuorrute on hieman paksuuntunut, levitä se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

 

Nosta piirakka jääkaappiin tai ulos. Anna kuorrutteen jähmettyä. Piirakan voit hyvin tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin, sillä maut senkun paranevat hieman tekeytyessään.

Nosta piirakka leivinpaperin avulla vuuasta ja leikkaa palasiksi. Nosta tarjolle ja koristele vaikkapa puolukan varvuilla.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo