26.4.2015
Puolukkainen toscapiirakka
Pohja:
4,5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
225 g voita tai margariinia (lakt.)
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl maitoa (lakt.)
3 dl puolukoita
Kuorrute:
150 g voita
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuohukermaa (lakt.)
100 g mantelilastuja + 100g mantelirouhetta
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja paloittele margariini kulhoon lämpenemään.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja normaali valkoinen sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää fariinisokeri ja munat edelleen vatkaten. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhot taikinaan vähitellen vuorotellen maidon kanssa.
Vuoraa neliskulmainen (noin 30x25cm) vuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Levitä pinnalle tuoreet tai pakastepuolukat.
Nosta taikina uuniin ja paista sen keskitasolla noin puoli tuntia.
Valmista täyte. Mittaa paksupohjaiseen pieneen kattilaan voi, kerma ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mantelit. Jatka keittämistä pienellä lämmöllä puoli tuntia. Nosta kattila tiskialtaaseen, johon on laskettu kylmää vettä. Varo ettei vesi pääse kosketuksiin täytteen kanssa! Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen vesihauteessa. Kun kuorrute on hieman paksuuntunut, levitä se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Nosta piirakka jääkaappiin tai ulos. Anna kuorrutteen jähmettyä. Piirakan voit hyvin tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin, sillä maut senkun paranevat hieman tekeytyessään.
Nosta piirakka leivinpaperin avulla vuuasta ja leikkaa palasiksi. Nosta tarjolle ja koristele vaikkapa puolukan varvuilla.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä