6.6.2015
Pohja
1 pkt (150 g) Semper Kolakeksejä (glut.)
75 g voita sulatettuna
Täyte
6 liivatelehteä
250 g sulatettuja pakastemustikoita
200g Valion Viola maustamatonta tuorejuustoa
200g Valion Viola vanilja-tuorejuustoa
400g (2 prk) Valion vaniljarahkaa
2,5 dl sokeria
1⁄2 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
Ohjeet:
Murenna keksit pieniksi murusiksi. Sulata voi ja sekoita murusten kanssa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan, omani oli halkaisijaltaan 26cm.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja suola kulhossa. Kuumenna marjat kattilassa, sekoita tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita mustikkasose rahkaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Laita kylmään jähmettymään vähintään 5 tunniksi. Tarjoile ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Ihanan värinen kakku! Monista kakuista toki saa gluteenittomia pienin muutoksin,mutta onpas kiva että sinä olet muistanut gluteenittomia ihmisiä monen kakun verran! 🙂