6.6.2015
Pohja
4 isoa (à 65 g) kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1/2 dl Spriteä
Täyte
2 dl laktoositonta vispikermaa
1 prk Valion sitruunarahkaa
1 rkl sitruunanmehua
1-2 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl omenasosetta
1 tlk ananaspaloja
2 banaania
Pinta ja koristelu
1 tlk (410 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
200 g viinirypäleitä
2 klementiiniä
Kiille
1 dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (22-24cm) gluteiinittomalla jauhoseoksella. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta sitruunanmehulla ja vanilliinisokerilla. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja spritellä. Levitä päälle omenasosetta, kerma-rahkavaahtoa ja valutettuja ananaspaloja sekä ohuita banaaniviipaleita. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Paina päälle pintalevy ja kostuta päältä. Pane kakun päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Kakku saa mehevöityä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
Koristele kakun pinta valutetuilla persikkaviipaleilla ja mandariinilohkoilla sekä viinirypäleillä. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen mukaan. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Keitä puoli minuuttia. Levitä hieman hyytynyt kiille kakun päälle pullasudilla tai lusikkaa apuna käyttäen. Voit koristella kerma-rahkavaahdolla myös kakun reunat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
upea koristelu, ja varmasti hyvää!