6.6.2015
Pullataikina:
2,5 dl maitoa (laktoositon)
1/2 pkt hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
100 g voita tai margariinia sulatettuna
7-8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia (huom. ei-laktoositon!)
½ dl sokeria
200 g Valion vaniljarahkaa (myös esimerkiksi Valion sitruunarahka on kokeilemisen arvoinen!)
1 muna
(¾ dl mantelirouhetta)
Ohjeet:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna ja liuota hiiva siihen. Sekoita maito-hiivaseokseen mausteet ja muna.
Lisää seokseen n. 11dl jauhoja ja sekoita ensin puuhaarukalla tai vispilällä ja kun sekoittaminen käy liian raskaaksi, alusta nyrkillä (tämä on myös erittäin terapeuttista ;D).
Lisää taikinaan sulatettu voi ja sekoita joukkoon. Lisää sitten loput jauhoista.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. 35min
Kaulitse kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Sulata voi ja lisää siihen vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna.
Levitä taikinalevylle, ripottele päälle mantelirouhe ja rullaa. Nipisele rullan saumakohta erittäin huolellisesti kiinni.
Leikkaa rullasta hyvänkokoisia viipaleita ja asettele ne joko pellille tai suuriin muffinssivuokiin (pullat pitävät muotonsa paremmin vuoissa).
Kohota pullia vielä 10-15min. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria.
Paista 200 asteessa n. 15min tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Superherkullisen näköisiä! Ja kauniita! 🙂