Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hunajatimjami

Appelsiini-raparperijuustokakku

6.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_WP_20150523_006_600x600.jpg

Pohja
1 pkt (150 g) Semper Kolakeksejä (glut.)
75 g voita sulatettuna

Täyte
200g Valion appelsiinituorejuustoa
200g Valion appelsiinirahkaa
4 dl vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
yhden appelsiinin mehu puristettuna (noin 1dl)

Pinnalle
250 g tuoretta raparperia
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 liivatelehteä
mansikoita

Ohjeet:
1. Murskaa keksit hienoksi muruksi.
2. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen joukkoon.
3. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan (halkaisija 24 cm) päälle leivinpaperi. Levitä keksimurut vuokaan ja taputtele tasaiseksi pohjaksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
4. Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
5. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi tarkkaan pois ja liuota lehdet mehuun. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada se ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen juuston ja rahkan joukkoon. Kääntele joukkoon varovasti kermavaahto. Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka kylmään hyytymään (muutamaksi tunniksi vähintään).
6. Paloittele raparperin varret kasariin sentin paloiksi. Mittaa päälle vesi ja sokeri. Keitä raparperit pehmeäksi soseeksi 5-10 minuuttia (kevään ensimmäisiä raparpereja ei tarvitse kuoria, mutta loppukesästä se on suositeltavaa). Ota kasari liedeltä ja anna jäähtyä. Pane liivatelehdet pehmenemään, kuten edellä. Ota soseesta noin 1/2 dl ja kuumenna se. Liuota vedestä puserretut liivatelehdet kuumaan soseeseen. Sekoita liivateseos jäähtyneen soseen kanssa. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi juustokakun pinnalle. Nosta kakku takaisin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mutta mieluusti yön yli.
7. Irrota reuna vuoasta ja nosta raparperi-appelsiinijuustokakku tarjolle. Koristeluun käytin ketunleivän kukkia ja lehtiä!

WP_20150523_007

Ainesosat

RaparperiSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäKevätSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_6861_400x400.jpgHunajatimjamiServetintaitteluohjeita jouluksi
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_FullSizeRender-3_400x400.jpgHunajatimjamiPiparkakkusmoothie
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_5617_400x400.jpgHunajatimjamiPipariset mokkapalat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_2347_400x400.jpgHunajatimjamiVadelma-minttusuklaatäytekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_IMG_4557_400x400.jpgHunajatimjamiDallaspullat
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19012_20141102_171527_400x400.jpgHunajatimjamiHedelmäinen täytekakku
1

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa