Kinuskileipomo HopeaLoimu

Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa Nähty 18478 kertaa
 
01.09.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIRocky road – palat


Alkuperäinen ohje on Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä.

Minulla vain sattui pieni moka ohjetta lukiessa, joten käytin kondensoidun maidon sijasta valmiiksi keitettyä kinuskia.
Aivan älyttömän hyvää tuli silti, mutta liekö siitä johtunut, etteivät palat jähmettyneet kunnolla.
Niinpä jouduin laittamaan valmiita palat suoraan pieniin muffinivuokiin.

Huom! Gluteeniton herkku syntyy käyttämällä gluteenitonta lakua.

Rocky road – palat

200 g maitosuklaata
250 g tummaa suklaata
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
200 g lakritsipaloja
100 g vaahtokarkkeja
3 dl suolapähkinöitä

Paloittele  suklaat.
Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen.

Leikkaa lakritsipalat pariin osaan ja vaahtokarkit koosta riippuen 2–4 osaan.

Sekoita lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. lasagnevuoka).

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia ja leikkaa paloiksi.

Säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon (siis säilyisi, jos sitä ei söisi, mutta tätä ei voi olla syömättä).