17.3.2014
1/3-½ prk vihreää pestoa
Lämmitä maito ja vesi reippaasti kädenlämpöiseksi ja vispilöi joukkoon kuivahiiva sekä siirappiloraus.
Vatkaa joukkoon vielä vehnäjauhot ja laita liinalla peitetty kulho vesihauteeseen, kunnes juuri kuplii.
Lisää suola ja suurin osa jauhoista taikinajuureen ja alusta tasaiseksi. Lisää pestoa maun mukaan ja lisää jauhoja, kunnes saat hyvän kiinteähkön taikinapallon.
Leivo taikinasta 10 sämpylää (taikina oli sen verran hyvää, että ei tarvinnut jauhottaa yhtään, kädessä pyörittelin palloiksi), viillä halutessasi terävällä veitsellä koristeraidat ja anna kohota lämpimässä paikassa (valutin kuumaa vettä tiskialtaaseen, laitoin liinalla peitetyn pellin päälle).
Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sen verran unohtui vielä ohjeeseen kirjoittaa, että leipäsiirapin voi korvata ihan tavallisella (tummalla) siirapilla.
Samoin pestoa vieroksuva ystäväni oli jättänyt peston pois ja lorauttanut taikinaan hiukan öljyä tilalle. Vallan mainioita ja pehmeitä sämpylöitä oli tullut ilman pestoakin.
Suosittelen kokeilemaan, muita sämpyläreseptejä ei meillä hirveästi enää käytetä. 🙂