Kinuskileipomo HopeaLoimu

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 11435 kertaa
 
17.03.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPehmeät pestosämpylät


Resepti ei ole omani, vaan Cebicin käsialaa
(http://cebicinkeittio.blogspot.fi/).

Ohje on kuitenkin niiiiiin hyvä, että se on pakko jakaa eteenpäin.
Juurimenetelmä tekee sämpylöistä ihanan kuohteita ja pehmeitä.

2 dl maitoa
½ dl vettä
1 rkl (leipä)siirappia
½ pss kuivahiivaa
2½ dl vehnäjauhoja
½-1 tl suolaa
n. 3 dl vehnäjauhoja (tai esim. sämpyläjauhoja)

1/3-½ prk vihreää pestoa

Lämmitä maito ja vesi reippaasti kädenlämpöiseksi ja vispilöi joukkoon kuivahiiva sekä siirappiloraus.

Vatkaa joukkoon vielä vehnäjauhot ja laita liinalla peitetty kulho vesihauteeseen, kunnes juuri kuplii.

Lisää suola ja suurin osa jauhoista taikinajuureen ja alusta tasaiseksi. Lisää pestoa maun mukaan ja lisää jauhoja, kunnes saat hyvän kiinteähkön taikinapallon.

Leivo taikinasta 10 sämpylää (taikina oli sen verran hyvää, että ei tarvinnut jauhottaa yhtään, kädessä pyörittelin palloiksi), viillä halutessasi terävällä veitsellä koristeraidat ja anna kohota lämpimässä paikassa (valutin kuumaa vettä tiskialtaaseen, laitoin liinalla peitetyn pellin päälle).

Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.