Paahdetut hunajamantelit
Leipomo: HopeaLoimuPaahdetut mantelit
3 dl (2 pss) kuorimattomia manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 225C uunissa n. 5-10 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Hämmentele manteleita aika ajoin ja ole tarkkana kuin porkkana, etteivät mantelit kärvähdä.
Kun mantelit ovat kullanruskeita ja tuoksuvia, nosta pelti uunista.
Sekoita teflonkasarissa hunaja, vesi ja öljy kiehumispisteeseen. Kun neste kiehuu, lisää mantelit.
Sekoita ja anna kiehua n.5 min.kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin.
Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-kaneli-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokeriseoksesta päälle.
Kategoriat:
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5357 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2616 tassutusta
Mokkapalat
2345 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1373 tassutusta