Kinuskileipomo HopeaLoimu

Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa Nähty 71414 kertaa
 
01.09.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIPaahdetut hunajamantelit


Alkuperäinen resepti täältä:
http://lettupannu.vuodatus.net

Törmäsin reseptiin netissä viime syksynä, kun etsin sopivaa pientä herkkua jonka voisin laittaa sukulaisten joulupakettiin.
Tein testierän, joka katosi noin minuutissa parempiin suihin. Nam!
Nämä mantelit jäivätkin meidän perheen joulupöytään pysyvästi.

Paahdetut mantelit

3 dl (2 pss) kuorimattomia manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 225C uunissa n. 5-10 minuuttia, uunin tehosta riippuen.

Hämmentele manteleita aika ajoin ja ole tarkkana kuin porkkana, etteivät mantelit kärvähdä.

Kun mantelit ovat kullanruskeita ja tuoksuvia, nosta pelti uunista.

Sekoita teflonkasarissa hunaja, vesi ja öljy kiehumispisteeseen. Kun neste kiehuu, lisää mantelit.

Sekoita ja anna kiehua n.5 min.kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin.

Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-kaneli-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokeriseoksesta päälle.