29.8.2014
Murotaikinapohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl neljän viljan hiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa
Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm). Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Purista sitruunamehu. Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin jauhot eivät jää paakuiksi täytteeseen).
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma. Lisää munat vispilällä sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Näin ne parhaat reseptit usein syntyy mullakin, kun vahinko kääntyykin voitoksi. 🙂
Kiva myös huomata, että reseptien Kopioi-toimintoa osataan käyttää näin sujuvasti!